Wpis z mikrobloga

Kopytka - nieco przypalone - mogliby rzec niektórzy ze znawców kuchni, jednakowoż uważam, że wówczas nabierają wykwintnego smaku, który akcentuje chrupiąca skórka z obu stron. Dodatkowo opruszone delikatną i drobną solą kamienną wydobywaną z polskich złóż, zyskują na swojej prostocie, jakże bogatego, wbrew pozorom smaku. Ponadto jako ciecz do przepłukania ust, oryginalne w smaku - zimne piwo miodowe, zaserwowane w oryginalnym niemieckim kuflu, dla ochłody i jednocześnie dla osłody, by zastąpić tym samym zbędne przy tym posiłku łakocie, mogące wywołać pejoratywny i niechciany wpływ na całą wieczerzę.

#gotujzwykopem #jedzenie #czujedobrzeczlowiek #kopytka #piwo
Pobierz
źródło: comment_5EmbeEMoFQD1jentgVnlqGdT3CvIxt51.jpg
  • 14