Pijcie ze mną kompot! Jestem doktorem, mogę was leczyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Na NFZ najbliższy wolny termin na 2028, ale prywatnie zapraszam w przyszły czwartek!
#chwalesie #studbaza i troszeczkę #heheszki
źródło: 2019-01-22-11-09-54.jpg
@LisListopadowy: Gratulacje Pani Doktor. A Pani Doktor to doktor od jakich chorób... ehmmm, znaczy się nauk?
@LisListopadowy: Widzieliście kiedyś na żywo prawdziwą naukową dyskusję? Ja miałem okazję wczoraj w jednej uczestniczyć. Przygotowałem prezentację o metylacji DNA (trudne zagadnienie), produkowałem się pół godziny, ale dobrze poszło. Ostatni slajd, na nim ”dziękuję za uwagę”, mówię:
- Dziękuję za uwagę. Czy ktoś ma jakieś pytania albo komentarze?
Atmosfera na sali trochę się rozluźniła. Głos zabrał doktor habilitowany Karwiński:
- Z całym szacunkiem, panie Anonimski, według mnie pańska prezentacja zawierała szereg błędów. Po pierwsze, metylacja DNA...
Zaczęło się. Czułem się, jakbym schodził po schodach i nie trafił w stopień. Serce zamarło, po czym przyspieszyło do stu dwudziestu na minutę. Karwiński po kolei punktował wszystkie słabostki mojego wystąpienia
- ...mam wrażenie, że przeczytał pan jedynie przeglądówki sprzed piętnastu lat, a i to pobieżnie. Czy pan w ogóle odróżnia metylację DNA od metylacji histonów?
- Panie docencie... ja... ja... - dukałem nieporadnie. To koniec. Obrona nie była możliwa. Cały mój wysiłek poszedł na marne, słońce zaszło za chmurami, a z nim nadzieja na zaliczenie seminarium. Zawiodłem i przegrałem.
Niespodziewanie inicjatywę przejął mój promotor, profesor Bujewicz.
- Szanowni państwo - zwrócił się do zebranych - z całą pewnością wszyscy słyszeliśmy żałosne wywody docenta Karwińskiego. Jakże jednak mamy traktować je poważnie, skoro pan docent, jak powszechnie wiadomo, ma małą i giętką pałę oraz lubi ssać męskie penisy?
Szmer uznania przetoczył się przez audytorium. Ludzie kiwali głowami, przychylając się do słów profesora.
- Panie profesorze - oburzył się Karwiński - Co to do cholery znaczy? Co ma długość mojego członka do metylacji DNA? A „męski penis” to masło maślane, zna pan jakieś "żeńskie penisy"? Pan obraża naukową dyskusję!
- Sam pan ją obraża swoją paskudną mordą, docencie Karwiński. W kwestii „męskich penisów” to tak, znam jednego właściciela „żeńskiego penisa” – pana, docencie, bo pan pizda jesteś. Pytał pan jeszcze, co ma długość pańskiego fistaszka, którego szumnie określił pan nazwą członka, do metylacji DNA? Ano to, że tankował pan wódkę z przemytu, zmetylowało panu kutasa i jego rozwój zatrzymał się na trzech centymetrach.
Widownia wybuchła śmiechem. Z osłupieniem obserwowałem tę scenę. Karwiński poczerwieniał jak burak, Bujewicz zaś, bez zażenowania, wyciągnął cygaro, zapalił je i zaciągnął się z satysfakcją. Ktoś z sali krzyknął:
- Brawo profesor Bujewicz!
- Kto wpuścił tego debila na salę? Wypierdolić Karwińskiego!
- Wypierdolić!
Docent poczerwieniał jeszcze bardziej, podszedł do Bujewicza i warczącym głosem zaczął mu dogryzać:
- Że niby ja mam jakieś braki? A co z panem, profesorze, co? Bujewicz-bezchujewicz! Stary impotent, bez viagry to nawet myśleć o ruchaniu nie może! Spójrzcie na niego, jakie cygaro wyciągnął, pewnie kompleksy ma! Lubi pan brać długie, grube rzeczy do gęby, co nie?
Profesor Bujewicz zaciągnął się cygarem, wypuścił dym prosto w twarz adwersarza.
- Chyba pana stary, docencie. Panie magistrze, proszę pocisnąć torpedę docentowi Kurwińskiemu. - zwrócił się do mnie.
Rozgorączkowana publiczność pokazywała nas sobie z zaciekawieniem palcami. Karwiński był już skompromitowany, a do mnie należało jego ostateczne dobicie. Widownia oczekiwała świetnej wiązanki, mój promotor patrzył na mnie z nadzieją, Karwiński zaś próbował zamordować mnie wzrokiem. Wyprostowałem się, spojrzałem mu prosto w oczy i wyrzekłem.
- Pytał się pan, docencie Kurwiński, co wiem o metylacji. Wiem, kurwa, wszystko. I chuj pana obchodzi, z jakich źródeł korzystałem, bo i tak pewnie czytać pan nie potrafi. Jeśli moje wywody o metylacji DNA się panu nie podobały, to może mnie pan w dupę pocałować. Albo w wała possać, tak jak pan lubi!
Docent skrzywił się nieprzyjemnie, wycelował oskarżycielsko palcem.
- Panie Anonichuimski! Merytorycznie pana praca leży i kwiczy, to dno plus metr mułu, gówno psie i wie pan co?
- Co? - odparłem odruchowo. Błąd.
- Chujów sto!
Audytorium zaśmiało się. Dałem się zrobić jak dziecko. Karwiński uśmiechnął się triumfalnie, pewien zwycięstwa. Profesor niewzruszony palił swoje cygaro. Kiwnął przyzwalająco głową. Zripostowałem.
- W pana dupę, docencie Kurwiński! Tak, jak pan lubi!
Zerwała się owacja. Karwiński starał się coś odeprzeć, coś dodać, bronić, się, atakować, ale lud nie dał dojść mu do słowa.
- Wypierdalaj! Wypierdalaj! WY-PIER-DALAJ!
- Chuj ci na imię! Kurwiński, chuj ci na imię! Chuj ci na imię! - skandowali.
Biedny docent nie miał gdzie się schować. Usiadł na swoim miejscu, skurczył się w sobie i (choć wydaje się to niemożliwe) poczerwieniał jeszcze bardziej. Zasłonił twarz rękami. Nie wierzę. Triumfowałem. Wygrałem naukową dyskusję.
- Czy ktoś ma jeszcze jakieś pytania lub komentarze? Dla odmiany sensowne?
- Tak - podjął jeden z kolegów na sali - czy metylacja w obrębie intronów też może mieć znaczenie na skuteczność transkrypcji genów?
Uśmiechnąłem się. Z sali zaczęły padać coraz to nowe pytania, ja zaś odpowiadałem na nie zgodnie z moją wiedzą. Profesor Bujewicz dopalił cygaro i pokiwał głową z uznaniem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@LisListopadowy: To teraz cyk do Carolina Medical Center albo innego prywatnego przybytku( ͡° ͜ʖ ͡°)
@LisListopadowy: jaki temat?
@Magadanka: Zaburzenia psychiczne użytkowników portalu wykop ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@LisListopadowy: gratuluję Mirabelko! (。◕‿‿◕。) mam nadzieję, że w swojej karierze spotkasz jak najmniej debili i będziesz godnie zarabiać ʕ•ᴥ•ʔ
@LisListopadowy gratulacje pani doktor ʕ•ᴥ•ʔ A podasz chociaż jaki dział lingwistyki albo ogólny zarys? Zwykła ciekawość bo sam żem jest lingwista ;)
@LisListopadowy: Gratulacje ALE siotrzeniec kuzyna mojego teścia skończył PRAWO.
Zdolną dzisiaj mamy młodzież.
@LisListopadowy gratulacje Mirabelko! Jak długo zajął Ci cały przewód i napisanie pracy? I ile stron ma ona ma bo widzę że trochę Ci chyba zeszło na pisaniu - chyba że większość stanowią obrazki z portalu że śmiesznymi obrazkami (✌ ゚ ∀ ゚)☞
@LisListopadowy: Gratuluję, ale mój synek już w wieku 14 lat jest lepszy od 90% programistów. Ostatnio odkrył błędy w kodzie źródłowym aplikacji Google
@LisListopadowy Jakie to budujące, że nasza mirkująca z nami mirabelka osiągnęła coś takiego. Bardzo Ci gratuluję ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Biorąc pod uwagę jak bardzo publiczne to dane, nie podam daty
@LisListopadowy: Nie o to mi chodziło. Raczej o to, że gdybyś napisała że wczoraj czy parę dni temu to odpisałbym, że doktorem zostaje się dopiero po nadaniu stopnia decyzją odpowiedniej Rady Naukowej. Chciałem po prostu pstryknąć Panią Doktor lekko w ten lisi nos xD
Gratuluję jeszcze raz!
@LisListopadowy: W jakim procencie praca pisana na podstawie zagranicznych materiałów? Szczerze - dużo przepisywania, czy to temat, który wymagał jakichś badań z Twojej strony?
@cpickle: kurwa xD tak wygladala moja inzynierka xD wydzial elektryczno informatyczny a ze kierunek miedzywydzialowy to do komisji przyslali jakiegos typa z mechaniki ktory cannot into prad elektryczny xD
@LisListopadowy: Już szykuje pani doktórowej słoik konfitury ze smorodiny bo zawsze to inaczej popatrzy.
@LisListopadowy: Swoją drogą dlaczego boisz się wystalkowania? Wiesz, w mieście gdzie mieszkasz też żyją ludzie i widzą Cię codziennie. Powiem więcej, nawet żyją tam różni dziwni ludzie skłonni do zrobienia złych rzeczy i ich mijasz codziennie na ulicy. Więc gdyby np na wykop wyszło kim jesteś to co by to zmieniło poza tym, że ktoś na uczelni powiedziałby Ci "usuń konto"?
@LisListopadowy: przecież napisanie ROZPRAWY DOKTORSKIEJ nie oznacza że ktoś zostaje lekarzem XDDD Można napisać rozprawę z matematyki na przykład XD
@Iperyt Są miejsca, gdzie rada naukowa uczestniczy w obronie i od razu po obradach nadają stopień doktora. Także tego...
@LisListopadowy: ehhh, mialem na mysli (re)HABILITACJE jako kolejny etap po doktoryzowaniu sie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@LisListopadowy: Można wiedzieć na jaki temat? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ps.: Gratulacje Pani doktor, a czy ma Pani wolny termin na 2042r. bo czuję, że coś mi w kościach będzie strzelać.
653.
@LisListopadowy: Chyba oryginalnej treści 1/20 tego nie napisałem w swoim całym życiu.
Swoją drogą dlaczego boisz się wystalkowania?
@ludwikVwazon: Może chce z tego konta pisać na portalu ze śmiesznymi obrazkami w miarę anonimowo?
@LisListopadowy: Czekaj, czekaj...
Czy jeżeli najbliższy termin do ciebie na NFZ wypada za 9 lat, to czy pacjenci się już do ciebie umawiali jak byłeś na trzecim roku studiów?!?
źródło: media3.giphy.com
Zanim się rozpędzisz z tymi terminami to pochwal się, czy na początek praca w biedrze, czy lidlu =D
@LisListopadowy: Jestem zasłużonym honorowym krwiodawcą (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) w razie W do zobaczenia w ciągu najbliższego tygodnia (✌ ゚ ∀ ゚)☞
obsługa urządzeń gospodarstwa domowego, specjalizacja pralka i zmywarka.
@LisListopadowy: powiesz mi jakim cudem taki tytuł został zaakceptowany?
@LisListopadowy: jesteś doktorem, jesteś doktorem, będziesz mnie badać z tyłu i z przodu?
@LisListopadowy: Gratulacje :) Teraz jesteś prawie dorosłym naukowcem i kończy się taryfa ulgowa - zaczynają się rady wydziału i kretyńskie nakrycia głowy na oficjalnych uroczystościach ( ͡° ͜ʖ ͡°) Punktacje, granty, raporty do KBNu, wszystko co tylko przeszkadza w spokojnym uprawianiu nauki. Za to dostajesz bonus taki, że jak wypożyczysz książkę z biblioteki i zapomnisz oddać przez 10 lat to nikt nie zwróci na to uwagi.
@LisListopadowy:
https://www.wykop.pl/wpis/38473713/lislistopadowy-wiec-daje-zalazek-do-stalking-urodz/
Nie dziękujcie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@LisListopadowy: Pani doktur? https://www.e-tlumacze.net/anastazja1/polski-rosyjski
http://www.tlumaczenia.home.pl/
Wg mnie wybór jest TYLKO spośród tych dwóch opcji
@smutny_login: właściwie Brzezińska jest za stara bo dawno temu zaczęła pracę.
OPka to ANASTAZJA DOBRYNINA (O S T R O Ż N I E) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@LisListopadowy: Gratulacje od kolegi doktora nauk technicznych :) Zostajesz na uczelni, czy wolisz robić karierę poza nią?
@kurio: jak ich kurwow nienawidze, Carolina MEDIA CHUJ WAM W DUPE, chcieli mnie naciac na kilkanascie tysiecy ,mimo ze wystarczyl gips + rehabiliitacja. Jeden rabin powie tak wymagana operacja koniecznie , drugi rabin powie-zabieg nie, tylko gips + rehbalitacja
Jebac Caroline pradem
@LisListopadowy: gratulacje. Potrzebuje takich ambitnych ludzi w mojej firmie. Praca w przeprowdzkach 19 zł /h
lingwistyka
@LisListopadowy: uwielbiam gramatyki Chomskyego. Często ich używam
pokaż spoiler w kompilatorach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@LisListopadowy: ile razy przeczytałaś swoją pracę? Czy rozpisałaś się na tyle żeby zniechęcić do czytania :)
@LisListopadowy: eeee taki doktor, nawet L4 nie wypisze, ciśnienia nie zbada, phi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
pokaż spoiler gratulacje Mirabelko, wszystkiego wspaniałego na ścieżce zawodowej, nie bądź tym doktorem co gnębi studentów, bo jego gnębili xD ale skoro tu siedzisz, to są szanse że jesteś równa babeczka dla nich też.
@LisListopadowy: Gratuluję! Ja dwa lata temu się obroniłem. Znasz ten dowcip, że tytuł doktora jest dobry do imponowania tym, którzy go ne mają? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
przeczytałam ją tyle razy, że nią rzygam i już nigdy na nią nie spojrzę :D
@LisListopadowy: Ja to samo, ale jestem dumny bo jak do tej pory znaleziono tylko jedną literówkę (brak spacji przed jednostką) :P A ile czasu pisałaś? Ja przez równy miesiąc, codziennie od około 10:00 do 2:00 w nocy z czasami przerwą na siku :P
@LisListopadowy: Witamy w naszym doktorskim gronie ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
pokaż spoiler To absolutnie nic nie zmieni w Twoim życiu prócz pierwszych kilku nocy ( ͡º ͜ʖ͡º)
@LisListopadowy: To jeszcze tylko szybki strajk w obronie pacjentów, niech będzie 200% podwyżki i można mięć w dupie chorych.
@LisListopadowy: wszyscy łącznie ze mną myśleli że to prawdziwa lekarka a to jakaś lingwistyka na kiju ( ͡€ ͜ʖ ͡€)
@LisListopadowy: Gratulację, pomyśl sobie, ze kolejka na nfz do Ciebie była już, zanim ty wiedziałaś, że zostaniesz lekarzem
@LisListopadowy: Czy zaraz po obronie pojawiła się u Ciebie niechęć do dyrektora lokalnego Klubu Księgarza? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@LisListopadowy: Nie martw się Lisie, że ktoś ciebie wykryje po tytule pracy naukowej. Na upartego po faktach, jakie podawałaś można by coś wyszukać :) Mama ginekolog, brat lat 25. Najpierw myślałem, że Białystok, bo jeździłaś na podlasie i castoramę wrzucałaś jakby z białego, ale raczej Lublin, skoro spacerowałaś po Krakowskim przedmieściu :) rosyjskobrzmiące czy wschodnio, nazwisko, pani doktor :)
@MorderczyJablecznik: bez Chomskyego nie kupiłbyś biletu w biletomacie, bo kolesie piszący program pisaliby go 3 lata w binarnej reprezentacji na kartkach papieru, i kosztowałby tyle co rakieta na marsa, a jak któryś programista idąc do "commit roomu" wypierdzieliłby się na skórce od banana i mu karty by wypadły i się pomieszały, to i 6 lat i dwa razy więcej.
Także wstrzymaj swe konie młodzieńcze, bo pofolgowałeś swoim osądom, a co za tym idzie, nieopatrznie zbłądziłeś !
źródło: upload.wikimedia.org
@LisListopadowy: szanuję :D
@Bachal: my z koleżką (obydwoje robimy w IT i zadnych studiow nie mamy) tak sobie myslimy, zeby dla funu wybrac jakis prościutki, nieprzydatny kierunek i zrobic studia, a potem doktorat z tego.
I potem będziemy sie do siebie zwracać Panie Doktorze, Pani Doktor ( ͡° ͜ʖ ͡°)
samo napisanie ostatecznej wersji zajęło mi jakieś pół roku, może osiem miesięcy. Jednak kiedy już pisałam traktowałam to bardziej hobbystycznie, pracowałam nad nią ze świadomością, że nie wiąże przyszłości z uczelnią, więc bez żadnej presji :) Podziwiam, że chciało ci się tak bez przerw siedzieć przez miesiąc!
@LisListopadowy: Noo, to u mnie było trochę inaczej ( ͡° ͜ʖ ͡°) Oczywiście nie chciało mi się ale miałem deadline. 4 lata a potem przestają płacić ( ͡° ͜ʖ ͡°) Mógłbym niby iść do pracy zanim się obronię ale nie wiem czy profesor by na to poszedł, a poza tym bez doktoratu zarabiałbym mniej, no i wtedy już pracując to dopiero by mi się nie chciało tego kończyć. Oczywiście mówię o pisaniu od zera do wersji na obronę, a nie o dopieszczonej wersji którą się robi dopiero po obronie - na to też miałem pół roku.
@Bachal: ja tez mialam filozofie na studiach i w szkole średniej chodziłam sam siebie na dodatkowe zajęcia z tego. Lubię ( ͡° ͜ʖ ͡°) i myślałam o niej, ale paradoksalnie może się okazać jednak trudna
@smutny_login: Co za typ. Ogólnie stalkowanie ludzi jest dość niepokojące ale to już są jakieś wyższe poziomy spierdolenia.
@pokokoko1: nie rozumiem stalkowania ludzi bezsprzecznie anonimowych - ale takich co się proszą o stalking stalkować wręcz trzeba
Hejka,
Postaniwilem zrobic moje pierwsze #rozdajo dla naszej pieknej społeczności. Dostalem dwa #bilety do Multikina, a sam nie mam z kim iść więc chetnie oddam osobie, która skorzysta i zabierze swoją drugą połówkę lub inną wyjątkową osobę.
Standardowo wylosuje jedną osobę z pośród plusujacych. Zielonki nie biorą udziału. Bilety w pokaż całość