Wpis z mikrobloga

@Aneczka21: szybko dx

Jak jest taka masa kapuściana to zwijanie nie jest problemem (tak od 3 jak już wyczułem ile trzeba namoczyć). Za to jak robiłem z warzywkami, makaronem i tofu to wtedy było bardzo trudno a efekt końcowy nie wyglądał zbyt dobrze więc rozumiem twoje pytanie
jaa, kocham wszystko z kapustą i grzybami, pierogi, bigos. a na to bym nie wpadła :D


@serioserio: też bym nie wpadł ale niebieski zobaczył, że mamy papier ryżowy i się spytał czy by w tym nie można zrobić. po pierwszej odpowiedzi "nie" stwierdziłem, że jednak "dlaczego by nie"
spring rollsy to po polsku sajgonki


@Spearo: niby tak ale jak obydwie nazwy funkcjonują po polsku to czasami sam już nie wiem. wydaje mi się, że częściej sajgonki = smażone, a spring rollsy niekoniecznie ale to tez może zależeć od miejsc gdzie się przegląda menu
@6c6f67696e: no to źle ci się wydaje. W języku polskim mamy tylko sajgonki. Spring rolls to nazwa angielska, używana przez językowych ignorantów. Sajgonki mogą być surowe lub smażone. Po wietnamsku potrawa również ma jedną nazwę.