Jestem szeksi ? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ile mi dajecie w skali od 1-10 ? :>
#rozowypasek #rozowepaski #atencyjnyrozowypasek
@cryptoqueen_pl: Dno ceny Bitcoina według wskaźnika Mayer'a
#bitcoin #kryptowaluty #inwestycje #cryptoqueenpl
https://www.cryptoqueen.pl/blog/dno-ceny-bitcoina-wedlug-wskaznika-mayera
@cryptoqueen_pl:
Jest on również dostępny na stronie niezależnego kryptoanalityka Willy Woo
Odnośnik prowadź do jakiejś ruskiej strony, która jest jednocześnie głównym źródłem tłumaczonego tekstu. Niefajne nawyki.
@cryptoqueen_pl:
przetłumaczony przeze mnie artykuł jest na podstawie źródłowego artykułu z coindesk.
Niestety ale połowa twojego artykułu to parafraza z rosyjskiego źródła:
На волатильном рынке криптовалют практически невозможно точно определить ценовое дно или вершину, после которой следует резкий разворот. Так, в конце 2017 года биткоин вплотную приблизился к отметке $20 000, после чего началось резкое и глубокое падение. Тогда многие неопытные и слишком оптимистично настроенные инвесторы «ловили ножи» — увеличивали длинные позиции, ошибочно полагая, что происходящий на рынке обвал — лишь краткосрочный выход цены из сильной перекупленности, а не разворот долгосрочного тренда.
Тем не менее некоторые трейдеры и аналитики рынка уверены, что благодаря относительно новой метрике — Mayer Multiple — можно выявить как спекулятивные пузыри, так и моменты медвежьего истощения. Для этого инструмента есть даже отдельный сайт, также он доступен на веб-ресурсе независимого криптоаналитика Willy Woo.
A odnośnik jak wcześniej był w przypadkowym miejscu to teraz całkiem go brak. Przykro mi...
@cyberpunkbtc: Nie jestem pewny dalszych dużych spadków. Ile byś chciał za BTC? Jest nawet teoria, że spadnie do 1900$ tylko, że nie do końca w to wierzę. Jeden dołek jeszcze może postraszy 2900 i tyle. Nie jestem przekonany żeby niżej spadało.
@Manah: nie mam pojęcia. Nie spodziewam się bardzo niskich spadków. Będziemy latać trochę w górę i dół. Wiem tylko tyle że za wcześnie na długi trend wzrostowy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jestem szeksi ? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ile mi dajecie w skali od 1-10 ? :>
#rozowypasek #rozowepaski #atencyjnyrozowypasek
"Rodzina Soprano" to mój ulubiony serial
#pasjonaciubogiegozartu #heheszki #seriale