Wpis z mikrobloga

@KaraczenMasta: woot, nigdy bym nie podejrzewał Bvlgari o reforumacje :/ Sam zapach dla mnie dobry i mimo, ze nie porwał mnie nigdy to często go polecam innym, chociaż wole Marine i Amare.
  • Odpowiedz
  • 3
@KaraczenMasta och mój zapach. Kupowany od samego początku. Od kilku lat sobie go odpuściłem. I jakieś pół roku temu z ciekawości po usłyszenia o zmniejszeniu parametrów go sprawdziłem na nadgarstku i fakt został mocno wykastrowany. Niemniej jednak cały czas ma to coś. Męską ostrość, wręcz trzeźwiącą. Szkoda że nie ma tej trwałości już.
  • Odpowiedz
@KaraczenMasta: panie Karczen, będzie w zestawieniu jakaś budżetowa perełka ala Ambre noir która przez doktora stała się zapachem wykopka? Nie chodzi mi o podobieństwo zapachu tylko o jakiś hidden gem którego nikt nie zna na tagu a pachnie pięknie w dobrych pieniadzach. Dobrze czuje człowiek gdy nie trzeba wydać kupę kasy a dostaje się coś nietuzinkowego za grosze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
PS. Wybaczcie mi za literówki i ewentualne błędy językowe, dzisiaj wpis poleciał "na zmęczeniu" i nie sprawdziłem go za dobrze, teraz widzę sporo błędów i aż mnie oczy bolą.
  • Odpowiedz
@KaraczenMasta mój ulubiony w kategorii letni wodniak. te wodorosty są tak oryginalne, a przy tym zaskakująco znośne dla otoczenia, że na pewno przyciąga uwagę. i zgadzam się, że najlepszy z serii Aqva - Amara to plastik, Marine jest zbyt delikatny, a Atlantiqve to taki wodny saważ. tutaj kompromisów jest zdecydowanie najmniej.
  • Odpowiedz
@KaraczenMasta:
Mam próbkę Aqvy i czytając zastanawiałem się gdzie jest ten mrok, potem widzę, że była reformulacja. Moja próbka to wodny świeżak, elegancki, mi się lekko kojarzył z ogórkami, ale może to te wodorosty dają takie podobieństwo. Nie czułem Mroku, a w bazie robi się podobny do Amary, ale bez mandarynki - widać mam próbkę nowej wersji. Trwałość wg mnie przyzwoita, o 9 użyłem, 3 strzały, a po 16 będąc
  • Odpowiedz
@MarkiMarka: Aqva jest chyba jedyny w swoim rodzaju. Ja osobiście znam jakieś 500 zapachów, co jest liczbą dość niewielką, bo różnych perfum mamy dziesiątki tysięcy. Popytaj na forum fragrantica.com albo perfuforum

@WujekAtom: Właśnie dlatego dostał -2 do oceny zapach. Popytaj ludzi na perfuforum o stary flakon sprzed 2009r lub k odlewkę z takiegoż, wtedy zobaczysz, czym Aqva naprawdę był i czemu tak go bardzo uwielbiałem. ( ͡°
  • Odpowiedz