Wpis z mikrobloga

@skotfild: muzyka dla moich uszu. Wygląda zacnie.
Polecam niepowyginaną deskę, lepiej się kroi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ewentualnie pod płaską deską, mokra szmatka, bo jeździsz po całym stole tym chlebem :)

BTW bardzo nie lubię jak ktoś bierze mój chleb i tak "ugniata" ale Twój widzę ładnie wraca do swojej formy. Zazdroszczę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Bosayerba: jeśli jest z dodatkiem mąki żytniej to tak. Ten jest pszenny z mąki t650 i 20% udziałem mąki pszennej razowej. W praktyce 3 dni jest idealnie świeży, następne dni skórka robi się coraz gorsza. Ale i tak jem go przez tydzień. Piekę 2-3 na weekend i starcza do następnego.
  • Odpowiedz
@ikp: tak pewnie też nie lubisz jak się robi z chlebem? ;)
Kilka godzin po upieczeniu miękisz jest tak miękki że bez ściskania nie da się go pokroić.
skotfild - @ikp: tak pewnie też nie lubisz jak się robi z chlebem? ;) 
Kilka godzin ...
  • Odpowiedz