Tutaj plusuje się tylko żarcie z Maka? A małosolne do dżemu ze świni? Wersja w woreczku spożywczym strunowym :) Przygotowanie tak jak byście chcieli zrobić w słoiku :) Pierwszy raz tak robiłem i udało się! Nie trzeba ich zalewać wodą.
Dla wielu to będzie zaskoczenie, dla tej części co jest ograniczona na nowe :) Tańsze rozwiązanie niż słoik, w transporcie bezpieczniejsze, lżejsze, szybsze w przygotowaniu... Warto próbować nowych przepisów/sposobów. Kto szuka ten znajduje :) Przypomnę, że kiedyś całe beczki zanurzano na zimę w stawach, jeziorach :) Woda była czystsza... ale ta sama do której ryby ...srały :P zacytuje wpis mirka: @Peleryna
u mnie co roku jest impreza o jedyne miejsce w Polsce,
@widmo82 już pomijając aspekt ekologiczny to to jest zwyczajnie niezdrowe. Plastik reaguje z żywnością, te worki na bank nie są bpa free ani przeznaczone do takich celów. Po co? Słoik, nawet jeśli kosztuje parę złotych to masz go na wieczność. Szybsze w przygotowaniu? Jak niby?
@chixi: jednego sloika nie jest ale jak juz ukladasz ogorki w 50-100 sloikach to ten czas mozna skrocic pakujac do workow. sloik jak worek masz na taka sama wiecznosc. worek sie podrze, a sloik stlucze ;P poza tym worki sa lzszejsze od sloikow, mozesz rzucic luzem na kupe wszystkie worki a nie sloiki ukladac. imo praktyczniejsze. kupuje argumenty o tym, ze jest to niezdrowe tj. nie znam sie na tyle na
@MangoZjem no ja nie kupuję tej wygody i praktycznosci. Nie zgodzę się też, że słoiki mają taką samą trwałość. Jasne, są ciężkie i mogą się stłuc ale i tak wolę je od kolejnego bezsensowne używanego plastiku
@MangoZjem czy znasz jakikolwiek przypadek zawalenia się półki pełnej słoików? Bo jak żyję nie słyszałam a wszyscy dookoła mają piwnice pełne przetworów :P
@chixi: znam chociaz nie byla to wina sloikow tylko starych desek xD no ale poza wzgledem ekologicznym (nie wiem jak z ta zdrowotnoscia ale jak OP pisal ze to kwestia kilku dni to chyba nic strasznego sie nie stanie) to ma same plusy takie rozwiazanie ;p
@widmo82 @Peleryna @AppleDash powiem wam, że mam zajebisty gliniany garniec do ogórków i nigdy mi w nim nie wyszły a w worku zwykłym zawsze wychodzą i są zajebiste, polecam. W dodatku robią się szybciej.
Wersja w woreczku spożywczym strunowym :)
Przygotowanie tak jak byście chcieli zrobić w słoiku :)
Pierwszy raz tak robiłem i udało się! Nie trzeba ich zalewać wodą.
#gotujzwykopem #jedzenie #wodka #zagrycha #chwalesie
Tańsze rozwiązanie niż słoik, w transporcie bezpieczniejsze, lżejsze, szybsze w przygotowaniu...
Warto próbować nowych przepisów/sposobów. Kto szuka ten znajduje :)
Przypomnę, że kiedyś całe beczki zanurzano na zimę w stawach, jeziorach :) Woda była czystsza... ale ta sama do której ryby ...srały :P
zacytuje wpis mirka: @Peleryna
@chixi: nie przygotowujesz zalewy, nie układasz tak dokładnie jak w słoiku. W worku nie trzymasz miesiącami a kilka dni w sezonie.
Komentarz usunięty przez autora
@Peleryna
@AppleDash powiem wam, że mam zajebisty gliniany garniec do ogórków i nigdy mi w nim nie wyszły a w worku zwykłym zawsze wychodzą i są zajebiste, polecam. W dodatku robią się szybciej.