Wpis z mikrobloga

Miała być wczoraj, ale się nie wyrobiłam :(
Przepis pochodzi z e-booka którego możecie pobrać tu:
http://monikarosa.com.pl/ebook-smarowidla/

Pasta z nasion słonecznika i oliwek
150G łuskanego słonecznika
100G oliwek
30G oliwy
3 ząbki czosnku*
Wybrane zioła (u mnie bazylia)
Sól, pieprz
Opcjonalnie 2-3 łyżki wody
Słonecznika zalać mocno ciepłą wodą i odstawić na pół godziny.
Po tym czasie wrzucić do blendera z pozostałymi składnikami i blendować do otrzymania pożądanej konsystencji. Gdyby całość była zbyt sucha dodać wody i blendować jeszcze chwilę. *użyłam czosnku marynowanego w oliwie ale może być i zwykły

Makro podaję za ilewazy.pl, chociaż moim zdaniem ilość węglowodanów jest przesadzona (wiki podaje 11 netto/100G...)
MAKRO: 1272kcal 45B 108T 31W

Myślę też nad wprowadzeniem cykli tu i na insta. Na razie jedynym pewnikiem jest bezmięsny poniedziałek ale jeśli macie inne pomysły to dawajcie! :)

Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw

Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
c.....i - Miała być wczoraj, ale się nie wyrobiłam :( 
Przepis pochodzi z e-booka któ...

źródło: comment_lfdrlGsP3gTXvehF4838PNYUn90RS7Eg.jpg

Pobierz
  • 8
@chixi: Smarowidła są sponio, szczególnie twarożki własnej roboty. Właśnie jestem na etapie zastępowania sklepowych tymi własnymi, więc przydadzą mi się przepisy. Dzięki :)