• Wykop.pl
  • Wykopalisko 390
  • Hity
  • Mikroblog
  • Szukaj
  • Dodaj
  • Zaloguj się
    • lub
    • Zaloguj przez Facebook
    • Nie masz konta? Zarejestruj się.

Mikroblog :

• wszystkie wpisy
    • aktywne
    • gorące dyskusje
    • ulubione
    •  
      AnonimoweMirkoWyznania 4 mies. temu

+7

#anonimowemirkowyznania
      Mirki, Planuję wrócić z #emigracja i poszukuję teraz pracy w PL.
      Mam obecnie 32 lata, pracuję w londynie i zarabiam tutaj około 6500 gbp na miesiąc na rękę.

Jako że jestem programistą to udało mi się załatwić kilka rozmów przez skypa z firmami z krakowa i warszawy no i wydaje mi się że proponują zbyt niskie stawki bo jest to przeważnie 15, 16k brutto na UoP. Jedna firma zaproponowała 17k ale mówili że to są już widełki na leada i dają mi tyle tylko ze względu na bogate doświadczenie. Ale przecież na rękę to to nie jest nawet #programista15k tylko #programista10k.
      Branża #bankowosc, technologia .NET. Czy serio w Polsce płacą seniorom tak mało?

#programista15k #programista20k #zarobki #praca #it #emigracja #csharp #dotnet

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
      Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
      Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
      Dodatek wspierany przez: Wyjazdy studenckie

+: ni0bi, isee +5 innych
      • udostępnij
        • Facebook
        • Twitter
        • Link
      ‹ embed ›
      •  
        AnonimoweMirkoWyznania 4 mies. temu

0

Zaplusuj ten komentarz, aby otrzymywać powiadomienia o odpowiedziach w tym wątku. Kliknij tutaj, jeśli chcesz skopiować listę obserwujących

• udostępnij
          • Link
      •  
        patrol798 4 mies. temu via iOS

0

@AnonimoweMirkoWyznania: pytanie nie na temat ale ile zarabiałeś na początku jak się zatrudniłeś w Londynie? Pytam bo kolega szuka tam pracy w tym kierunku

• udostępnij
          • Link
      •  
        zapalara 4 mies. temu

+4

@AnonimoweMirkoWyznania: to #programista15k to ściema wykopków. Musisz być mega dobry, operować wieloma technologiami i mieć dojebane projekty na koncie zeby dostawać więcej niż 15k na łape. No chyba ze B2B bez urlopów i takich tam. Jako .NET to w warszawie myśle dobijesz do 20k jako senior, w krakowie 16-18k jest osiągalne. Przy czym to 18k jakbyś trafił na zdesperowanych. Może w banku przy jakichś mega nudnych projektach i rekrutacji na wczoraj mozna dostać więcej, ale w ciekawych projektach Javowcom czy .Netowcom to będą oferować koło 15k brutto.

+: FreeSpartacus, zibizz1 +2 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Luntri 4 mies. temu

0

Czego się spodziewałeś w tym biedalandzie, 30k na rękę to widziałem tylko na wysokich kierowniczych stanowiskach oraz ofertach gdzie pali im się pod nogami bo deadline za kilka miesięcy.
        Zobacz sobie na justjoin.it jakie stawki na seniorach proponują.

• udostępnij
          • Link
      •  
        FreeSpartacus 4 mies. temu via iOS

0

@AnonimoweMirkoWyznania: Ja mam podobna sytuacje i zgodzilem sie na 18k brutto na uop

• udostępnij
          • Link
      •  
        Myrten 4 mies. temu

0

@AnonimoweMirkoWyznania: 20k powinieneś wyciągnąć, natomiast poszukaj lepiej pracy zdalnej w UK i potem wyjedź do Polski

• udostępnij
          • Link
      •  
        Ag90 4 mies. temu via Android

+11

@Luntri Gwoli ścisłości, nawet w samym UK mało kto zarabia ponad 6k netto miesięcznie - wg statystyk OP łapie się do 1-2% najlepiej zarabiających w UK i najczęściej takie zarobki są osiągalne w Londynie i okolicach, gdzie życie jest drogie

pokaż spoiler więc daruj sobie teksty z "biedalandią"

+: damianrak28, zibizz1 +9 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        zichenbaum 4 mies. temu

+8

Zdecydowanie ogarnij zdalną w UK z Polski. Nawet w obecnej pracy postaw ich pod ścianą i powiedz, że masz jakiś problem rodzinny i musisz jechać np. na miesiąc do Polski i że zabierzesz laptopa i będziesz zdalnie. Pracuj wtedy rzetelnie. Potem poproś o zdalną albo się zwalniasz bo musisz zostać w Polsce. Znam osobiście 2 takie przypadki i początkowe stanowcze "nie" poszło na zgodę.

+: 1001001, Eternal_Hunter +6 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        zichenbaum 4 mies. temu

+3

Prośba do OPa: możesz zrobić wykaz twoich miesięcznych kosztów wraz ze wskazaniem gdzie i co wynajmujesz? Myślę, że byłoby to interesujące dla tych, którzy myślą o wyjeździe.

+: Boska_Klaudia, Judiman +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Boska_Klaudia 4 mies. temu

+1

@zichenbaum: i co w związku z Brexitem. Na Linkedinie w UK mnóstwo ciekawych ofert, chyba najlepiej w całej Europie + gada się po angielsku ale co z tego jak za pół roku każą wyjeżdżać.

+: tomasztomasz1234
        • udostępnij
          • Link
      •  
        hufsa 4 mies. temu

+4

To jest chyba bejt. Nie wyobrazam sobie, zeby ktos zarabiajacy 6.5k w Londynie chcial wrocic do PL robic za bieda 15k czy nawet za 20k

+: tomasz-coolins, pedro-lbn +2 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Ag90 4 mies. temu via Android

+3

@hufsa Polecam zacząć brać pod koniec uwagę koszty życia i siłę nabywczą.

Zakładając, że OP mieszka aktualnie w Londynie, chciałby się przenieść do Warszawy i żyć na podobnym poziomie życia, to 14k zł na rękę mu wystarczy - więc to nie jest kuźwa żadna "bieda".

źródło: fromapp.jpg

+: Kicer86, Linuksiarz1 +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  
        programista15k_lamusy 1 tydz. temu

0

@FreeSpartacus: czemu nie b2b, uop jest za bardzo zlodziejski orzy takich zarobkach

• udostępnij
          • Link
      •  
        FreeSpartacus 1 tydz. temu via iOS

0

@programista15k_lamusy: zgadzam sie, jednakze bardziej cenie sobie stabilizacje, solidna firme, dobrego szefa, brak presji i wiele innych ktore sa dla mnie niewiadoma podczas szukania nowego zatrudnienia. A tak szczeze to pieniadze to nie wszystko i dodatkowe 3-4k nie jest mi do szczescia tak potrzebne jak zdrowie psychiczne czy brak stresu. Pozdrawiam

• udostępnij
          • Link

Gorące dyskusje ostatnie 12h

Mescuda 9 godz. temu

+887

odpowiedzi (29)

strike_lucky 8 godz. temu

+290

#zwiazki #seks #zdrady

Wczoraj moja różowa się przelizala z jakimś typem w klubie na moich oczach, potem wymiotowala i mówi że nie pamięta....

Ja pierdole.....

Wiem niby do mam robić ale ciężko....

odpowiedzi (146)

i_took_a_pill_in_remiza 11 godz. temu

+922

odpowiedzi (22)

• pełna lista

Wykopalisko

• #86 Przez Świat na Fazie - Nowy sezon! #86 Przez Świat na Fazie - Nowy sezon! 109
    • Polska na drugim miejscu pod względem wzrostu gospodarczego Polska na drugim miejscu pod względem wzrostu gospodarczego 46
    • Hongkong: Tysiące osób biorą udział w prodemokratycznym marszu Hongkong: Tysiące osób biorą udział w prodemokratycznym marszu 48
    • W Urzędzie Miasta Gdańsk zatrudniony został Pan Michał Milka Pierwszy urzędnik.. W Urzędzie Miasta Gdańsk zatrudniony został Pan Michał Milka Pierwszy urzędnik.. 56
    • Nadużycia przy egzorcyzmach - Polska XXI w. Nadużycia przy egzorcyzmach - Polska XXI w. 79
    • kierowca z Iranu utknął w Polsce - inni bezinteresownie ruszyli na pomoc kierowca z Iranu utknął w Polsce - inni bezinteresownie ruszyli na pomoc 26
    • Drogie kobiety, otwórzcie serca i wrażliwość dla mężczyzn. To apel i prośba Drogie kobiety, otwórzcie serca i wrażliwość dla mężczyzn. To apel i prośba 93
    • Omijanie na przejściu dla pieszych Omijanie na przejściu dla pieszych 55
    • Naddniestrze - Impreza na wsi - [Naddniestrze - Impreza na wsi] Naddniestrze - Impreza na wsi - [Naddniestrze - Impreza na wsi] 47
    • Zdjęcia lotnicze ukazują tajemnicze osadnictwo sprzed 7 tys. lat Zdjęcia lotnicze ukazują tajemnicze osadnictwo sprzed 7 tys. lat 18

Reklamy Google

Przydatne linki

• Idea Wykopu
    • Regulamin
    • Reklama
    • Blog
    • Polityka prywatności
    • Informacja o cookies
    • Pomoc i FAQ
    • Kontakt
    • Archiwum
    • Ranking użytkowników
    • Osiągnięcia
    • Tagi
    • Dodatki
    • Dla programistów
    • Wykop Poleca
    • Quiz
    • Zamów koszulkę
    • wykopane
    • wykopalisko
    • komentarze

Chmura tagów

hardware humor internet technologia rozrywka nauka programowanie software sztuka 4konserwy ciekawostki ekonomia europa finanse geopolityka gospodarka hahard heheszki historia kultura medycyna motoryzacja niemcy pieniadze policja polityka polska religia rosja samochody sport swiat usa wykop zainteresowania zdrowie

Drogi Wykopowiczu

w załączonym linku do Polityki Prywatności przypominamy podstawowe informacje z zakresu przetwarzania danych osobowych dostarczanych przez Ciebie podczas korzystania z naszego serwisu. Zamykając ten komunikat (klikając w przycisk “X”), potwierdzasz, że przyjąłeś do wiadomości wskazane w nim działania.

Polityka plików cookies

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.