Wpis z mikrobloga

@spayk: cytując @gobi12 który mi dał ten przepis

1. Zrywam papryczki i je myję.
2. Wycinam gniazda nasienne i wyrzucam je. Staram się, żeby otwór był jak najmniejszy - bardzo blisko szypułki, ale żeby palec wszedł ;p
3. Kupuję fetę np. półtłustą. Wyrzucam ją z opakowań do miski. Dodaję suszone zioła np. bazylię, oregano - co kto lubi. Zagniatam jak ciasto, żeby się wymieszało.
4. Teraz każdą papryczkę pustą w środku
@wacek901: w tym roku już kilka osób mi mówiło, że ma taki problem, że jedna odmiana mu rośnie świetnie, a inna prawie nic, no i ja też tak mam, bo Golden Cayenne słabo rosną i mało owoców mają, a reszta ok
@Kombinat: Robiłem wg normalnego przepisu na marynowaną papryke https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/papryka-marynowana-w-sloikach ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Używam w sumie do wszystkie do czego można użyć świeżej. Na kanapki, do pizzy, zapiekanek, też same sobie po prostu czasem jem. Dużo to na tym zdjęciu nie widać ale tu akurat marynowane cayenne i pomirory koktailowe i tak zazwyczaj robie :D
Pobierz Niewiemja - @Kombinat: Robiłem wg normalnego przepisu na marynowaną papryke https://w...
źródło: comment_Z4YmY9yHhK4VUkckmekqzOLwUjhMCeYt.jpg