Kurwa drogie wykopki, nawet nie wiecie jak się cieszę, że już zakończyłem edukację. W tym przekonaniu utwierdziła mnie tylko moja siorka (level 13). Wczoraj po 3 dniach od rozpoczęcia roku szkolnego powiedziała mi, że jakaś nauczycielka od biologii po pierwszej lekcji (była to nowa nauczycielka, moja siostra jej nie znała) zatrzymała ją po lekcji w klasie i darła mordę za to, że nie powiedziała jej dzień dobry na korytarzu. W ilu nas jakieś głupie pizdy, sfrustrowane nauczycielki zabiły pasję do jakiegoś przedmiotu lub kompletnie zniszczyły chęć do zgłębienia danej dziedziny. Szkoła to chyba najgorszy etap w życiu człowieka, trzeba znosić humorki osób, które zdecydowanie nie powinny pracować z dziećmi. Współczuję wszystkim dzieciakom, które muszą takie osoby znosić codziennie.
#edukacja #szkola #nauka #podbaza
@Spleen: wielu nauczycieli to ludzie oderwani od rzeczywistości którzy wprost przyznają że jedyną motywacją dla nich byłyby pieniądze i mają w dupie drugiego człowieka- smutne ale trochę prawdziwe
@Spleen: miałem też takie bulwy szkolne, wielkie panie nauczycielki, aprawda jest taka, że na pedagogikę idą same odrzuty xD xD, ludzi z pasją tam jak napłakał xD - zresztą, nikt wartościowy nie będzie się z bachorami użerał, jeżeli może normalnie zarobić xD.
Mnie też biurwy chciały zniszczyć, ale wytrzymałem - ogólnie im wyżej w szkole, tym lepiej, ale bez szału. Mam nadzieję, że ZNP upadnie, a nauczycieli dotknie redukcja zatrudnienia, bo jest ich i będzie za dużo.
@Spleen: ja ogólnie miałem taki tick nerwowy, że jak ktoś otwierał drzwi to móiłem dzień dobry z automatu, pojebane, ale już mi - po wielu latach - przeszło.
@Spleen: Najgorsi są tacy ludzie co się czują ważni. A ta uczycielka zdaje się być idealną kandydatką na taką osobę. Nie piastuje wysokiego stanowiska, nie zmienia świata, ale osoby które chcą zdać, są zmuszone z nią spędzić troche czasu. I wtedy się zaczyna, na każdym kroku podkreślanie że JESTEM WAŻNA, i TRZEBA SIĘ ZE MNĄ LICZYĆ. Taki typ kanalii który jak usłyszy że dwóch chłopców rozmawia że nie może się doczekać na przykład meczu który będzie we wtorek o 20.45, podczas gdy w środe są zajęcia, to przypadkowo tak pokieruje materiał by na środę były 3 strony ćwiczeń i kartkówka. Oczywiście bardzo ważna, bez której to wam łeb spadnie moi drodzy.
pokaż spoiler Na każdym etapie do studiów spotkałem takie conajmniej 2 osoby.
@Spleen: ja nigdy nie zatęskniłem za szkołą, nawet za studiami, praca z tych wszystkich rzeczy jest najbardziej znośna
@Spleen: Moja córka zaczyna szkołę w przyszłym roku i poważnie martwię się co z nią się stanie przez ten okres edukacji :(
@Spleen: No niestety edukacja to nie bajka. Pomijając "przydatność i praktyczność" przyswajanej wiedzy, to sama forma szkolenia jest poyebana. W gimnazjum religii uczył mnie ksiądz, który przeklinał - chwalił się nam, jak to kazał jednemu z uczniów wypiehdalać (nie wymawiał "r"). A szkoda gadać ludziska... dobrze że to już za mną.
@Spleen:
W ilu nas jakieś głupie pizdy, sfrustrowane nauczycielki zabiły pasję do jakiegoś przedmiotu lub kompletnie zniszczyły chęć do zgłębienia danej dziedziny
Podejrzewam, że w żadnym. Prawdopodobnie tej pasji nigdy tak naprawdę nie było.
@Spleen wymienić wszystkich nauczycieli na roboty. Serio ale to naprawdę miało by sens, jest dostępny 24/7, nigdy nie wyprowadzi się go z równowagi, ma nieskończona cierpliwość, nie będzie się wyżywać na dzieciakach za sprawy prywatne, nie może być rasistą ani nie może " uwziąć " się na kogoś... Lol pomyślcie o tym
@Spleen: U mnie w liceum niektórzy kazali się zwracać „Panie Profesorze” xD Miałem bekę, na uczelni jest nie do pomyślenia powiedzieć do jakiegoś doktora czy asystenta profesorze XD I zazwyczaj to były te miernoty z polskiego i historii po najgorszych uczelniach...
@Turysta_Onanista: święte słowa. Potem głąby się usprawiedliwiaja że hurt durr zniszczyli mój zapał w szkole
@Spleen: stare panny z matematyki zabily we mnie motywacje do krolowej nauk, a polonistka z morda wielka i komuszym pastwieniem sie nad kazdym, sprawila ze dzis nie zarabiam hajsow rapujac :D
Ogolnie szkola zabija orygginalnych i inteligentnych ludzi. Zakuj, zdaj, wygraj olimpiade, nie miej zycia, miej pieniadze i prace. Tyle w temacie zawodu opanowanego przez pierdolniete nieudaczne samice. Powaznie to stwierdzam, dowodem sa moi koledzy co przepadali i uczyli sie slabo, a dzis maja biznesy. Bycie gnojonym za mlodego nie kazdemu jednak wyszko na dobre, natomiast oni woleli pracowac i yebac stare kurwy.
W ilu nas jakieś głupie pizdy, sfrustrowane nauczycielki zabiły pasję do jakiegoś przedmiotu lub kompletnie zniszczyły chęć do zgłębienia danej dziedziny
Podejrzewam, że w żadnym. Prawdopodobnie tej pasji nigdy tak naprawdę nie było.
@Turysta_Onanista: Mi w gimnazjum nauczycielka od fizyki powiedziała wprost, żebym nie szedł na mat-fiza, bo "nie wiem, na co się piszę". Poszedłem, nie żałuję. Zajawka na fizykę została mi do dziś ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Spleen Racja, gdyby nie chujowi nauczyciele, to szkołę wspominałbym świetnie. Tzn. liceum, bo tam już byłem w towarzystwie w większości ogarniętych rówieśników, najgorsza była gimbaza, gdzie trzeba było użerać się z sebixami i karynami.
@Spleen: miałam różnych nauczycieli, ale nigdy takiej sytuacji. weźcie może z rodzicami pójdźcie do dyrektora, że taka sytuacja miała miejsce. nie ważne czy szkoła, praca czy cokolwiek. jak się przemilcza to takie jednostki czują się dobrze i bezkarnie w środowisku. po pierwsze brak tolerancji i zgłaszanie wyżej przełożonym no chyba, że lubicie jak się traktuje tak was i waszych bliskich to już inna sprawa ¯\_(ツ)_/¯ tylko nie wiem do kogo wtedy pretensje. to konsekwencja olewania i pozwalania na takie traktowanie przez jednego człowieka, potem drugiego, potem trzeciego... tylko dlatego się to tak odbywa.
@Spleen: Wiadomo, że najgorsze do przetrwania to są podstawowka i gimnazjum (teraz tylko podstawowka), bo masz w klasie pelno debilów, ktorzy są do szkoly sciagani siłą ale od szkoly sredniej to raczej zaczyna byc normalniej bo wiekszosc raczej wie po co przyszla akurat w to miejsce.
dopóki zarabiają słabiej to będą uczyć bylejak
@madiksa:
Ale to jest g***o prawda.
Problem nie leży w niskich zarobkach nauczycieli, ale w tym, że ich zarobki są kompletnie oderwane od jakości i ilości ich pracy.
@RandomowyMirek: to był cytat mojego nauczyciela z liceum
Ja uważam że trzeba zarabiać uczciwie oczywiście, ale niektórzy z nich nie nadaja się do tej pracy.
@Spleen U nas w liceum trzeva było do belfra mówić PANIE PROFESORZE bo to uwaga
WYRAZ SZACUNKU DO PROFESJI NAUCZYCIELSKIEJ
Kto nie mówił dostawał zjeby i to ostre XD
Pięknie, prawaki mają ubaw, po prawie dwumetrowy, 125 kg facet znokautował... nieuzbrojoną 11 letnią dziewczynkę. Przecież z łatwością mógł ją zabić, gdyby uderzyła głową w ten słupek. Ja rozumiem poszarpać gówniarza, który wyskakuje z bronią (jest w gorących), to realne zagrożenie. Ale na pewno nie nieuzbrojone dziecko, przeciw wielkiemu kolesiowi, który waży 125kg. Ten facet to David Stevenpokaż całość
Florentino Perez w dzisiejszym wywiadzie:
Kluby piłkarskie są bliskie bankructwa. Nie było innego wyjścia.
Jeśli nie notujesz żadnego przychodu poza prawami telewizyjnymi, to rozwiązaniem jest zaoferowanie widowni większej liczby atrakcyjnych meczów, które pozwolą widzom z całego świada podziwiać najlepsze zespoły oraz piłkarzy grających przeciwko sobie.
pokaż całość