Wpis z mikrobloga

No to spróbowałam i ja

34/50 serowe gofry z bekonem i indykiem (plus patent jak nie usyfić gofrownicy!)

CO KUPIĆ

- 200 gramów mozarelli (najlepiej takiej nie z zalewy)
- 2 jajka
- 4 plasterki bekonu
- pierś z indyka
- wybrane przyprawy

JAK ZROBIĆ

- ciasto na gofry to starta mozarella plus dwa jajka; ja dodałam jeszcze pół łyżeczki łupiny babki jajowatej, ale nie jest to konieczne
- kroimy indyka, przyprawiamy
- smażymy plasterki bekonu oraz indyka
- w międzyczasie nagrzewamy gofrownicę
- patent na czyste urządzenie: wykładamy je papierem do pieczenia, na to lejemy naszą masę i znowu przykrywamy papierem (wtedy łatwiej zrobić takiego gofra, nie brudząc płytek gofrownicy)
- ja smażyłam około 7 minut, zerkać, obserwować :D
- po usmażeniu smarujemy oba goferki majonezem, wykładamy mięso i szamiemy jak burgerka

#50obiadowchallenge #keto #gotujzwykopem #jedzenie #carnivore
BarkaMleczna - No to spróbowałam i ja

34/50 serowe gofry z bekonem i indykiem (plu...

źródło: comment_jXl7yI6Lqp4MVHZZaARJ9o3LlRu6Bc8j.jpg

Pobierz
  • 12