Aktywne Wpisy
Wychwalany +43
Pytanie do osób urodzonych we #wroclaw lub ogólnie #dolnyslask
Czy zaznaczony obszar jest dla Was czarną dziurą?
Nigdy tam nie byłem, nie wiem co tam jest i po co miałbym tam jechać.
#turystyka
Czy zaznaczony obszar jest dla Was czarną dziurą?
Nigdy tam nie byłem, nie wiem co tam jest i po co miałbym tam jechać.
#turystyka
Czy dla Wrocławian zaznaczony obszar to czarna dziura?
- Tak 61.3% (1102)
- Nie 25.0% (449)
- Częściowo 13.7% (246)
xxxzzz +74
Mam pytanie do #emigracja: czy w innych krajach też ludzie mają problem z myciem przed wejściem na basen? #!$%@?, chodzę regularnie i może z 5% osób bierze prysznic przed wejściem do basenu. Prysznice są robaki po to, żebyście myli się przede wszystkim przed a nie po basenie. Ale robaki robią zupełnie odwrotnie. I już pomijając to, że wnoszą bakterie do wody, to jeszcze ten smród zmiksowanych perfum, szczególnie jak jakieś Karyny
34/50 serowe gofry z bekonem i indykiem (plus patent jak nie usyfić gofrownicy!)
CO KUPIĆ
- 200 gramów mozarelli (najlepiej takiej nie z zalewy)
- 2 jajka
- 4 plasterki bekonu
- pierś z indyka
- wybrane przyprawy
JAK ZROBIĆ
- ciasto na gofry to starta mozarella plus dwa jajka; ja dodałam jeszcze pół łyżeczki łupiny babki jajowatej, ale nie jest to konieczne
- kroimy indyka, przyprawiamy
- smażymy plasterki bekonu oraz indyka
- w międzyczasie nagrzewamy gofrownicę
- patent na czyste urządzenie: wykładamy je papierem do pieczenia, na to lejemy naszą masę i znowu przykrywamy papierem (wtedy łatwiej zrobić takiego gofra, nie brudząc płytek gofrownicy)
- ja smażyłam około 7 minut, zerkać, obserwować :D
- po usmażeniu smarujemy oba goferki majonezem, wykładamy mięso i szamiemy jak burgerka
#50obiadowchallenge #keto #gotujzwykopem #jedzenie #carnivore