Gorące dyskusje ostatnie 12h

  • avatar

    My nigdy tego nie doświadczymy (╯︵╰,)
    Jestem załamany.

    #przegryw #stulejacontent #logikarozowychpaskow #smiesznypiesek

    odpowiedzi (89)

  • odpowiedzi (17)

  • avatar

    Zgodnie z zapowiedzią robimy małe #rozdajo 16/11/19 ok 21. wśród plusujących ten post wylosuję Mirka któremu podaruję 50ml domowego ,dojrzewającego rok czasu w katakumbach mojej piwnicy Tabasco. Główną bazą były zielone Habanero, Cayenne, Satan Kiss, tak więc Zielonki które mają konto przynajmniej 2 dni biorą udział.
    Prawdziwe Tabasco robi się podobnie choć trochę inaczej, różnica jest taka że zmielone i zasolone chili ( czerwone, zielone, zależy jaki rodzaj tabasco) fermentuje się w Dębowych beczkach po whisky ok 3 lata, później dodaje ocet winny.
    Moje Tabasco fermentowało i dojrzewało rok , było zmielone i zasolone solą kamienną, na koniec czyli dziś przetarłem przez sito i najgęstszą esencję zmieszałem z delikatną ilością octu, 1 wersja - ocet balsamiczny, 2 wersja - ocet jabłkowy. Nastawiony był 4L słój ( zdjęcia w komentarzu) po przetarciu i zebraniu najgęstszego zostało około 1-1,2L . Ogólnie jestem bardzo zadowolony, jest moc, i spoko smak, wbrew obawom nie jest za słony. Polecam jak ktoś ma za dużo papryczek na koniec sezonu na taki eksperyment.
    #chili #chilihead #ostrezarcie #gotujzwykopem #rozdajo
    pokaż całość

    odpowiedzi (18)