Wpis z mikrobloga

Dzieeeń dobry Mirko!
Często prosicie o łatwe, jednogarnkowe potrawy no to chyba się załapie :)
Całość można dodatkowo posypać serem. Soli też nie żałujcie, bo dynia jest dosyć słodka.

Jesienna zapiekanka z klopsikami
Na porcję:

100g mielonej łopatki
1/2 łyżeczki sosu worchestershire
Sól, pieprz, ostra papryka

1/2 małej dyni hokkaido (120g)
Mała papryka czerwona (130g)
1/2 małej cebulki (30g)
3 ząbki czosnku (8g)
30g papryczki jalapeno
30g oliwy
Sól, pieprz, tymianek
Dodatkowo 3 plastry boczku (70g)

Składniki na klopsiki wymieszać, uformować kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
Warzywa pokroić (jakkolwiek, w kawałki podobnej wielkości), wymieszać z oliwą i przyprawami. Wyłożyć do naczynia do zapiekania, na wierzchu ułożyć klopsiki, pomiędzy układać kawałki boczku.
Piec ok 30 minut w 190°C, ewentualnie chwilę dłużej zapiec pod grillem.
MAKRO: 867kcal 34B 73T 17W

Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw #mirkoprzepisy
c.....i - Dzieeeń dobry Mirko!
Często prosicie o łatwe, jednogarnkowe potrawy no to c...

źródło: comment_9ge8gJ7trkHzyQQZDaIncdpwlHvZ6BgS.jpg

Pobierz
  • 7
@BarkaMleczna a powiem Ci że też nie przepadałam, ale co się dziwić jak czasem cukinia jest dla mnie za słodka.
Potem odkryłam zupę krem z pastą curry i okazało się, że w moim przypadku wystarczy porządnie ją doprawić, najlepiej na ostro i wtedy mi smakuje :)