Wpis z mikrobloga

@Just_Piotrek mhm. No nie do konca ale zjedzenie chleba zajmuje mi okolo tydzien, a jak wiadomo po kilku dniach jest juz czerstwy a po kolejnych kilku do wyrzucenia... Zazwyczaj robie tak z chlebem z piekarni ale ze czasem nie mam do niej po drodze to zastanawialam sie czy ten z biedry tez sie nada :x
@GN00J kodeks biedronki artykuł 2137 ustęp 911.
Zasada jest taka, że jak się coś rozmrozi, to zaczyna to #!$%@? strzelać. Jak to pieczesz, to zajebujesz te grzyby itd. i możesz mrozić. Jak rozmrozisz i zamrozisz od razu, to te #!$%@? to przetrwają i cie zajebią jak to odmrozisz.
@GN00J no nie ma sprawy, zasada tylko taka, żeby nie mrozić tego co sie odmroziło (lody, mięso, chleb, cokolwiek). Jak przepieczesz to można znowu mrozić. Chodzi o te małe #!$%@? - one mrożenie przetrwają, jak w hibernacji, ale pieczenie je #!$%@?. Po ich #!$%@? można mrozić. Lodów nie upieczesz więc jak się rozmroza, to do #!$%@?.