•  

    43/50 Faszerowane papryczki z grillowanymi kiełbaskami

    CO KUPIĆ: (ja miałam około 15 papryczek)

    - ostre surowe papryczki (celowałam w jalapeno, ale nie było i mam peperoni)
    - 2 paczki bekonu (razem 200 gramów)
    - 150 gramów tartego żółtego sera
    - 80 gramów serka śmietankowego
    - ewentualnie przyprawy do masy serowej, u mnie tylko bazylia
    - paczka frankfurterek (ok. 8 sztuk)

    JAK ZROBIĆ:

    Plan był taki, żeby ponacinane wzdłuż kiełbaski nafaszerować masą serową i w takiej postaci wpakować je do papryczek, ale niestety moje papryczki były na to za małe, więc zostałam przy masie serowej i kiełbaskach serwowanych obok.
    Ale podpowiadam wam, bo może macie możliwość, żeby tak zrobić i wtedy jest jeszcze fajniej.

    - odcinamy obie końcówki papryczki i usuwamy gniazda nasienne bardzo dokładnie, ja jeszcze spłukuję środek wodą
    - masa serowa: tarty ser i serek śmietankowy mieszamy razem, doprawiamy dowolnie
    - faszerujemy papryczki
    - owijamy każdą w plasterki bekonu
    - nacinamy kiełbaski jak na grilla
    - wszystko razem ładujemy na kratkę do piekarnika, a pod kratką kładziemy blachę, żeby na nią kapał tłuszcz
    - pieczemy w 200 stopniach około 20 minut albo do odpowiedniego zarumienienia mięsa

    #50obiadowchallenge #keto #gotujzwykopem #jedzenie

    źródło: IMG_20191027_104043.jpg

Gorące dyskusje ostatnie 12h