•  

    Zielone curry z kurczakiem, pieczarkami, brokułem, marynowanymi pędami bambusa i kiełkami fasoli mung.

    - 300 g piersi kurczaka
    - 400 ml mleczka kokosowego
    - 50 g zielonej pasty curry
    - 200 g pieczarek (lepsze będą inne grzyby)
    - 160 g brokuła (i/lub zielonej fasolki, groszku cukrowego, cukinii)
    - marynowane pędy bambusa
    - marynowane (lub nie) kiełki fasoli mung
    - 60 gramów masła
    - ewentualnie sos rybny

    Do garnka wlej mleczko kokosowe, dodaj pastę curry i gotuj 2 minuty. Dodaj pokrojoną w paski pierś z kurczaka oraz warzywa. Przypraw sosem rybnym i gotuj na małym ogniu aż warzywa będą dla Ciebie odpowiednie. Zdejmij z ognia i dorzuć 60 gramów masła. Mieszaj aż się roztopi. Na talerzu dodaj kiełki fasoli oraz pędy bambusa. Gotowe.

    Pyszne, jednogarnkowe i błyskawiczne.

    pokaż spoiler Nie bądź kutasem jak ja i dorzuć trawę cytrynową, sok z limonki i świeżą kolendrę, czarny sezam do dekoracji.


    Makro:

    B: 83,2 g
    T: 127,3 g
    W: 21,6 g
    Kcal: 1538

    #keto #gotujzwykopem

    źródło: IMG_20191031_150002.jpg

    Gorące dyskusje ostatnie 12h