Wpis z mikrobloga

Niestety z molami spożywczymi jest ciężka walka żeby je wytępić. Trzeba wszystko z szafek wywalić, szafki zdezynfekować, najlepiej zajrzeć za szafki czy nie wpadło jakieś pożywienie. Po ponownym napełnieniu szafek trzeba wszystkie produkty sypkie przechowywać w pojemnikach hermetycznych żeby się znów mole nie zalęgły. Ja kiedyś na poprzednim mieszkaniu przyniosłem mole ze sklepu w płatkach śniadaniowych więc temat mam przerobiony i wiem co mówię. Jak podejdziesz do tematu po macoszemu to się
Ja wywaliłam całą żywność i później Bros. Teraz wszystko mam w słoikach i plastikowych pojemnikach. Były głównie w makaronie, mące, przyprawach, a u mojej mamy w suszonych grzybach.
@PannaPikotka: wszystkie produkty zbożowe i sypkie które nie są w twardym szczelnym opakowaniu pakuj do słoików zakręcanych. Jak nie będą miały możliwości wejścia/wyjścia do/z jedzenia to wyzdychają.

Też raz miałem z nimi problem, i to rozwiązało sytuację (plus oczywiście wywalenie rzeczy otwartych i mycie).