Nie no, sierściuch bagieta przesadza xD
XDDD
#policja
2 lata pracowałem w maku, głównie na kuchni i na kasie. Pytajcie o co chcecie. #ama #pytanie #mcdonalds #fastfood #kiciochpyta
@depcioo jak oceniasz skład produktów? było kiedyś info że lody, szejki i podobne są z zagranicy i nafaszerowane chemio
@depcioo
No w sensie czy np. dajecie mniej frytek zeby samemu zjeść, albo nie dajecie cheesa specjalnie, a nie ze zapomnieliscie. Cos w tym stylu.
@depcioo ludzie którzy u was sprzątali byli jacyś trochę niepełnosprawni intelektualnie? dosyć często widzę takich w makach ale w wwa
@depcioo: dlaczego muchy mogą siedzieć na suficie i nie spadają?
I drugie: czy muchy stoją czy siedzą? W sensie, cały czas są na wszystkich swoich nóżkach, no ale bardziej usiąść chyba nie mogą, to chyba siedzą a nie stoją, nie? Czy stoją? Już sam nie wiem.
@depcioo:
1. Z którą rzeczą z menu jest najwięcej roboty w przygotowaniu?
2. Zdarzały się awantury z powodu zbyt dlugiego czasu oczekiwania - zwrot kasy czy coś w tym stylu? Co wtedy robicie?
3. Dlaczego do zamówień z automatu dajecie ketchup, który w więszkości przypadków jest zbędny i wyrzucany do kosza?
4.Dużo jest przypadków gdzie wydajecie wybrakowany produkt - tzn. podczas składania przy dużym ruchu coś wypadnie z kanapki lub z pudełka wypadnie jeden nuggets? (Kilka razy w oczekiwaniu na zamówienie widywałem takie akcje^^)
5. Z tego co widziałem to sosy do kanapek są nakładane przy pomocy dozowników w kształcie pistoletu - co w przypadku gdy sos się skończy? Wymieniany jest cały dozownik na nowy, napełniony czy przelewacie po prostu sos z jakiegoś wielkiego opakowania?
@depcioo:
1.z czego wynika ogromna rotacja wsrod pracowników?
2.Łatwo/ciężko awansować tam? napisz coś na ten temat proszę.
@depcioo: kiedyś czekałem na zamówienie w MD i patrzyłem jak manager w koszuli musiał się użerać z tymi pracownikami, a przy tym cały czas mieć uśmiech na twarzy bo Wielki Brat patrzy...
@depcioo: Kiedyś patrzyłem takiemu studenciakowi, jak mi pakował żarcie, zastawiał się do mnie plecami i tak kurczowo trzymał kartonu, jakby mi co najmniej wąglika dosypywał do BigMaka potajemnie. No ale chuj, stwierdziłem, że przewrażliwiony jestem i mi się wydaje.
Wracam do domu, a w torbie nie ma kurwa frytek.
@depcioo: Mieliście kiedyś taką sytuację, że z powodu ogromnego ruchu zostały wyłączone wszystkie kioski + nikogo na kasie do przyjmowania nowych zamówień?
Ostatnio byłem świadkiem takiej akcji - cały ten system numerkowy padł, na ekranach wyświetlało: "Zamówienie X gotowe do odbioru", przy ladzie okazywało się, że nic nie jest gotowe - koniec końców kompletowano zamówienia po paragonach a czas oczekiwania wynosił około 50minut :D
Która kanapka ze stałej oferty cieszy się najmniejszym zainteresowaniem? Filet-O-Fish? Są prowadzone jakieś wewnętrzne rankingi?
Jak wygląda sprawa z napojami - załóżmy, że któryś się kończy - podpinacie nowy koncentrat i jest jakiś dozownik który rozcieńczy go idealnie jak poprzedni czy jest to zmienne i raz będzie za mocno lub za słabo rozrobiony?
Jakieś info dlaczego wycofano Fresh Tasty? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@depcioo: pije duzo kawy mozna sporo przyoszczedzic.
Kierownicy to wynosza ? Same naklejki? Da sie to zweryfikowac? (Chyba nie bo tyle trgo juz kupilem)
@depcioo: a jak wygląda sprawa z ankietami z paragonów - macie jakiś wgląd w te oceny i komentarze to jak klienci oceniają lokal czy to pic na wodę?
@depcioo: Czy to prawda że każdy, nawet managerowie wyższego stopnia w M muszą swoje przepracować na zmywaku żeby poznać robotę od środka?
@walk_on_gilded_splinters: Nie muszą, ale zwykle tak to wygląda. Prawie wszyscy menagerowie i kierownicy zaczynali od bycia zwykłym pracownikiem.
@depcioo: nie wierze, ze po 2 latach nie rzygasz na to zarcie mcd na sam zapach tej kuchni....
managerowie nie sa czasem rekrutowani z zewnetrznej rekrutacji?
@grypa-grypowska: Menagerowie z zewnętrznej rekrutacji zatrudniani są ewentualnie tylko w przypadku nowo otwieranych restauracji (ale wcześniej i tak muszą przejść cały proces szkolenia). Poza tym, praktycznie wszyscy menagerowie to byli pracownicy.
@depcioo: jak wracałeś do domu to jebałeś mocno fryturą? Jebało dalej po prysznicu? (w sensie czy nie przesiąkłeś tym na amen)
@halucyna: Niemożliwe. Niedopite napoje ze stolików wylewa się do pojemników przy koszach na śmieci. Nie ma możliwości, by coś takiego wróciło na obszar produkcji lub wydawania zamówień. Ponadto, nikt by nie miał interesu w tym, by tak robić.
Widziałam taką akcję w Lublinie, gdy czekałam na swoje zamówienie, gdzieś tam z tyłu kolejki. Koleś bez żadnego przypału, otworzył kubeczki, wlał i włączył maszynę ( ಠ_ಠ)
@halucyna: Nie sądzę, żeby to było akurat to. Nawet hamburgery muszą wyrzucić po określonym czasie i trzymają się HCCP. Chyba, że jakaś patologia na zmianie.
@halucyna: to może sama nie wiesz co to było? Może mieszankę dolewał i im worek pękł to zostało lanie w kubeczkach? Widziałaś na własne oczy ze koleś wziął resztki deseru po kims i wlał do maszyny skąd są desery?
@halucyna: nie wiem, mogłaś zawsze zgłosić to w ankiecie. Ale nie wierze, że resztki dawali. Koleś by wyleciał dyscyplinarnie z macdonald ( ͡° ͜ʖ ͡°) jak to brzmi "dyscyplinarne zwolnienie z Macdonald's" XDDD to jakiś debil by musiał być. Są wszędzie kamery, gdyby manager też to olał to pracownik + manager wylatują. Więc ciężko mi uwierzyć
@depcioo: Czy wierzysz, że do tego jedzenia dodają jakieś substancje uzalezniajace? Widzę po sobie, że im częściej tam jem to tym większą ochotę mam tam znowu wracać. Z innym jedzeniem raczej jest na odwrót, przejada się i ma się dosyć. Masz pomysł z czego to wynika?
@depcioo: No z tym "prawie" chodziło mi o to, co napisałem później. Czasami zatrudnia się kogoś od razu na stanowisko menagera, i wtedy taka osoba przechodzi tylko przyspieszone szkolenie, bez konieczności "wypracowania" sobie awansu.
@depcioo jak bywam w maku, to nie wyobrażam sobie, żebym tam pracował. Przecież jak jest kolejka, to pracownicy chcą się tam zesrać xD Zbyt dużo nerwowo dla mnie :)
@depcioo: co warto zamawiać żeby nie czekać w kolejce? Wydaje mi się że kanapki sezonowe są bardzo długie w przygotowaniu ale jakie pozycje uznał byś za najszybsze żeby móc ominąć długą kolejkę?
@dzwiedz3000: Generalnie nie ma to większego znaczenia, bo kanapki są przygotowywane w kolejności, w jakiej były zamawiane, ale przy dużym ruchu dłużej możesz czekać na Maestro, Filet-o-Fish, czasami też Nuggetsy. Najszybciej powinieneś dostać same cheese/hamburgery, jalapeno.
@ultrasonic: tak, ponieważ mająć dwa sześciany, A i B o takiej samej objętości n - dzielimy jeden z nich na n elementów o n objętości, to objętość wszystkich tych elemtentów, będzie równa objetości bazowej sześciana.
Nie no, sierściuch bagieta przesadza xD
XDDD
#policja
Jest taka sprawa... p0lka prosi o pomoc na grupie dla samotnych matek. W skrócie: okazało się, że facet (nie mąż) nie jest ojcem jej dziecka i nie chce go uznać. Mimo to ona chciałaby od niego alimentów. Pomożecie? Może znajdzie się jakiś beciak?
#p0lka #betabankomat #cuckold # pokaż całość