Wpis z mikrobloga

Po prawie miesiącu stania w gąsiorze.

Żurawinówka:
500ml spirytusu
500ml wódki
250g cukru
1000g zmrożonych, a poźniej zblenowanych owoców żurawiny

Po 4tyg przetarłem przez drobne sitko i wycisnąłem na prasce pulpę owocową, teraz filtruję przez gazę + waciki kosmetyczne by cały syf odfiltrować - pestki, skórki itd

#gotujzwykopem #alkohol #nalewka
M.....a - Po prawie miesiącu stania w gąsiorze.

Żurawinówka:
500ml spirytusu
500...

źródło: comment_xovZDIMgnDI4S4aCdzouIFGwJ1qhyvpZ.jpg

Pobierz
  • 13
@Myszoskocznia: @Marcin5220: Mięczaki :D Ale to ja jestem takim chlorem, że spirytus piłem z filiżanki do espresso inie robiło to na mnie wrażenia (nie było kieliszków)... W każdym razie nie polecam bo jej konstrukcja powoduje, że ciecz się rozlewa po ustach. W przypadku kawy może ma to sens.

Nie lepiej było przez filtr do kawy to przelać? Chociaż zależy od rozmiaru frakcji... bo jak przelewam benzynę ekstrakcyjną po płukaniu łańcucha