Dzisiaj wygrałem proces z radnym PiS Pituchą o zniesławienie (ze niby marsz równości który organizuje promuje pedofilie). Wyrok sądu II instancji jest już ostateczny. Ma wpłacić 5000zl na... Marsz Równości w Lublinie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
pokaż całość
Hej, co polecacie dobrego do poczytania? moja przeczytana lista podzielona na 4 części:
top 6:
-Wiedźmin
-problem 3 ciał -całość
-Diuna -całość
-cykl demoniczny -całość
-większość autorstwa Brandona Sandersona
-świat dysku -całość
takie nawet mogą być:
-trylogia husycka
-cykl inkwizytorski
-hyperion -całość
-opowieści z meekhańskiego pogranicza
-lód
-Achaja i pomnik cesarzowej Achai
-gra Endera -całość
-większość autorstwa Lema
-gra o tron -wszystkie napisane
-igrzyska śmierci -całość
-władca pierścieni, hobbit, sillmarilion, dzieci Hurina
-córka czarownic
-zwiadowcy
-amerykańscy bogowie
takie niekoniecznie:
-pan lodowego ogrodu
-tropiciel
-komornik
-czarna kompania
-zaklinacz
-uczeń skrytobójcy
-gildia magów
-kłamca
-virion
nie podobały mi się:
-kuba wędrowycz
-saga o kotołaku
-córka krwawych
-siewca wiatru
-inne, których nawet nie pamiętam
#ksiazki #czytajzwykopem #fantastyka #fantasy #scifi #sciencefiction
@Kami-chan: Serio Cykl Demoniczny w topie masz? Przecież to jest tragedia... Postacie tam to typowe Mery Sue co potrafią wszystko, a rozterki głównej bohaterki opierają się na tym, że nie wie komu by wolała na bolca wskoczyć xP Dotarłem do 3 tomu, zanim powiedziałem, nie, nie... Pierdzielę.
@Kami-chan Rozumiem i wbrew pozorom gustu nie krytykuje, po prostu się zdziwiłem. Ja sam po pierwszym tomie - póki Arlen nie stał się malowanym Supermanem - też byłem raczej pozytywnie nastawiony. ;)
Moje top 5? Nie zastanawiałem się nad tym nigdy chyba, ale jak tak szybko bym miał pomyśleć...
- Pieśń Lodu i Ognia
- Pierwsze Prawo
- Pamięć, Smutek i Cierń
- Całościowo twórczość Lovecrafta
- Świat Dysku (zwłaszcza cykl o Niewidzialnym Uniwersytecie)
A z takich lekkich rzeczy o których mówisz to nie tak dawno czytałem Red Rising, bardzo przyjemna seria. ;)
Dzisiaj wygrałem proces z radnym PiS Pituchą o zniesławienie (ze niby marsz równości który organizuje promuje pedofilie). Wyrok sądu II instancji jest już ostateczny. Ma wpłacić 5000zl na... Marsz Równości w Lublinie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
pokaż całość
Postępowe Niemcy nie przestaną mnie zadziwiać. Dziecko znajomej (lvl 12) z lekcji seksuologii wróciło do domu bogatsze o wiele ciekawych informacji oraz kilka fantów (pic rel.). Miarka ze zdjęcia służy do mierzenia instrumentu oraz doboru gumy. Ale to nic. Oprócz niej każdy dostał 4 gumy. Po 1 sztuce w każdym rozmiarze (S, M, L) oraz jedną wzmocnioną. Tą ostatnią polecono im stosować (a jakżebypokaż całość
ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#tinder #badoo #podrywajzwykopem