Czy takie banknoty są coś warte? Chodzi mi o numer.
#pieniadze #numizmatyka
Jeśli podnosisz rękę na funkcjonariusza na służbie, to podnosisz rękę na państwo polskie. Wówczas to państwo polskie tę rękę powinno Ci odrąbać.
Ten policjant, który zabił tego podczłowiek sprzedającego narkotyki dzieciom powinien zostać odznaczony za wzorową interwencję. Nieważne, czy w danej sytuacji takie postacie są chłopakami 20 letnimi czy kurwa mężczyznami 50 letnimi, czy 15 letnimi dziewczynkami. Jeśli świadomie atakujesz funkcjonariusza na służbie to świadomie godzisz w majestat najjaśniejszej Rzeczpospolitej. I takie osobniki należy unieszkodliwiać.
A i podczas takiego ataku policjant nie ma czasu, żeby rozkminiać, czy ktos rzuca się na niego z maczetą, granatem, czy kubkiem kawy. Wtedy strzela, żeby ratować swoje życie, ale również godność państwa polskiego. Jest na pierwszej linii frontu, dbając, aby podludzie zostali unieszkodliwieni.
Jednocześnie cieszę się, że jednego podczłowieka - dilera mniej. Wszyscy dzięki temu zyskali.
pokaż spoiler Oczywiście nalezy zwalczać patologie w policji poprzez zwiększenie ich zarobków, aby coraz lepsi ludzie dołączali do tej formacji i jednocześnie należy zwiększać intensywność szkoleń dla policji, itp.
#patologiazmiasta #policja #polska #wkoniniesmierdzi #kryminalne #przestepczosc #chlewobsranygownem
@FarAwayFromMyDream: Uciekał, a potem jak wiedział że nie ucieknie to wystartował do policjanta z nożyczkami w łapie. Tą teorię potwierdza fakt, że rana wlotowa jest z przodu klatki piersiowej patola.
@ShinpuTokubetsu: Pięknie to ująłeś, aż się wzruszyłem.
Jeśli podnosisz rękę na funkcjonariusza na służbie, to podnosisz rękę na państwo polskie. Wówczas to państwo polskie tę rękę powinno Ci odrąbać
@ShinpuTokubetsu: KEK. Jak już wypisujesz takie brednie, to chociaż nie uogólniaj, to się jakoś wybronisz. Tymczasem właśnie dałeś państwu prawo do mordowania wszystkich, którzy sprzeciwiają się organom państwa (kiedyś nawet w TV byli wojskowi), także tym łamiącym prawo. Hongkong wiesz gdzie leży?
Aż mi się przymoniała ta komunistka z kuratorium, która chciała wyciągać konsekwencje za robienie sobie żartów z jej super ważnej ankiety.
Policja ma prawo uzycia broni tylko w sytuacji realnego i bezpośredniego zagrożenia i nie ma tu potrzeby na dalsze wywody ludzi z zerowym pojęciem o funkcjonowaniu demokratycznego państwa prawa. Zabijanie ludzi powinno być jedynie skutkiem wypadku, a policja powinna podejmować środki, które nie kończą się zabijaniem obywateli, jak np. tasery. No ale za drogo. Za drogo i brakłoby na loty do burdelu w Jasionce.
Gówniarzu
@ShinpuTokubetsu: Jak ja bylem gówniarzem, to twojej matki jeszcze od cycka nie odstawiali. Brakło argumentów to lecisz ad personam. No może jak coś poczytasz, czy coś to będziesz w stanie dyskutować...
Czy takie banknoty są coś warte? Chodzi mi o numer.
#pieniadze #numizmatyka
Kochani z tej strony Tomek, na wstępie chciał bym każdemu podziękować za każdą złotówkę, jesteście niesamowici, dziś już ostatnie #rozdajo i czeka mnie #operacja ( ͡° ʖ̯ ͡°) jeśli ktoś by jeszcze chciał wspomóc ratowanie drugiej nogi to z góry serdecznie dziękuje za wsparcie. pokaż całość
#tramwaje #lodz #ciekawostki
kiedyś pamiętam z 10 lat temu był taki chłopak w łodzi (miał wtedy 14 lat) o którym było głośno w całej Polsce który skonstruował pilot na podczerwień którym zmieniał zwrotnice i dzięki temu wykolejał tramwaje. Zawsze jechał tramwajem który wykolejał, podobno był ponad przeciętnie mądry pokaż całość