Kurwa. Chyba pokurwiło.
Droższy wywóz śmieci w Gdyni i Sopocie
#gdynia #sopot #trojmiasto
Kto segreguje śmieci na kilka frakcji w mieszkaniu? Od nowego roku będzie ich pięć (!). A i tak ta sama śmieciarka wszystko zabiera.
@WroTaMar: Ja segreguję, nie przeszkadza mi to. Niepoważne jest rozliczanie według metrażu. Nie chcą robić tego według osób zameldowanych, to niech idzie po zużyciu wody według sensownego przelicznika. Co do stawek to już chyba wszystko zostało powiedziane.
@WroTaMar:
Gdzie te 5 koszy zmieścić?!
To już Miłościwie Panującej i jej urzędasów nie obchodzi.
pokaz zdjęcia bo nie uwierzę.
https://czystemiasto.gdansk.pl/ZDiZGdanskFiles/file/Wrzucam_nie_wrzucam2.pdf
@alhakeem: no z tą powierzchnia to jest haracz po prostu. Mieszkam sam na 70m do tego nic nie gotuje bo mam catering w pracy i mam płacić tyle co hodowla gowniakow
@WroTaMar: Ja segreguję na 5 frakcji i nie mam o to bólu dupy. Nie musisz mieć wszystkich 5 koszy w kuchni.
@WroTaMar: XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Bez jaj, że za wywiezienie śmieci posegregowanych z domu będą liczyć 90pln. Kurwa ja we Wro 22pln płacę...
@WroTaMar: Jeszcze nie słyszałem o naliczonych karach za niesegregowanie śmieci na osiedlach, ale w ramach odpowiedzialności indywidualnej dowalałbym mieszkańcom srogie grzywny. Segreguję sumiennie śmieci i moim zdaniem ma to sens. Nie rozumiem jednak czemu mam tyle płacić, za nieudolnie przeprowadzany recykling.
Czy jesteście świadomi, że już w 1911 roku jeden facet udowodnił, że wojny w Europie być nie może? I dostał za to Nobla?
pokaż całość