Wpis z mikrobloga

#androiddev
Mam GridView i BaseAdaptera w nim. Adapter ma w swoim interfejsie jakieś swoje buttony, którymi coś robi (np usuwa element, dodaje komentarz do elementu). Chcę to rozszerzyć o taką funkcję, żeby buttony były zwinięte i po kliknięciu na adapter te się rozwinęły (a potem zwinęły, jak kliknę ponownie). Napotkałem pewne problemy:
1. Podzieliłem sobie Adapter na dwa layouty, jeden dla elementów, które są zawsze widoczne i drugi dla dodatkowych elementów, w tym buttonów. Pierwszy problem jest taki, że póki przyciski wykonują swoje operacje na danych, które są dodane do adaptera, to wszystko działa poprawnie, ale, kiedy chcę działać na elemencie interfejsu adaptera, to działa mi na elemencie, który jest na innej pozycji. Nie mogę ingerować w adapter, a co dopiero rozwinąć, bądź zawinąć jakieś elementy... Szukałem rozwiązań, ale nie znalazłem żadnego, który by mnie zadowolił.
2. Z tego co znalazłem, to prawdopodobnie do rozwijania i zwijania adapterów nie powinienem używać GridView i BaseAdapter. Pytanie, co powinienem użyć?
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@push3k-pro: myślę, że warto - będzie łatwiej utrzymywać to w przyszłości i całkiem możliwe, że implementacja Twojej funkcjonalności też będzie łatwiejsza
  • Odpowiedz
@mmaciejow: Nie. Chodzi mi o rozwijanie adaptera o elementy interfejsu, nie listy o mniejsze listy. Przecież wyraźnie to napisałem. Gdyby o to chodziło, to dawno temu bym już to zrobił, bo na to przykładów jest multum, nie wspominając o tym, że sam mi to wysyłałeś na pw parę tygodni temu.
  • Odpowiedz