Do wszystkich ludzi wątpiących w życie wieczne:
Wam się oczy otworzą, jak wam się oczy zamkną.
#heheszki #bekazlewactwa #ateizm #religia #gownowpis
Wg prognoz, w USA w 2019 przychód ze sprzedaży winyli będzie większy niż ze sprzedaży płyt CD - po raz pierwszy od 1986 roku
Na wykresie przychody rynku muzycznego w USA ze sprzedaży nagrań w mld dolarów wg nośnika (sprzedaż winyli szacowana na $500 mln)
Obserwuj #infog - ciekawe infografiki, mapy, wykresy (gospodarka, technologia, społeczeństwo, natura)
źródło: The Economist
#ciekawostki #muzyka #winyl #spotify #usa #gospodarka #gruparatowaniapoziomu
@cieliczka: No i to mi się podoba, teraz wypadałoby, żeby podnieśli jakość wielu nagrań i będzie git : )
po raz pierwszy od 1986 roku
@cieliczka: zrzucę na to, że źle pamiętam, ale dałbym wiarę że to już któryś rok z rzędu gdzie prognozowane przychody w winylu mają być większe od przychodu z płyt CD od xx lat (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@cieliczka: No zważywszy że winyl jest co najmniej 2 razy droższy od CD a i praktycznie każdy dziś ma dostęp do streamingu, wynik sprzedaży nie dziwi
@cieliczka: byłem w piątek na koncercie bardzo młodego zespołu (po znajomosci troche) i chlopaki robili premiere plyty. Mieli tylko winyle + spotify. Nie mam gramofonu wiec kupilem CD dema i wzialem autografy bo co mi szkodzi a łoją niemiłosiernie dobrą muzykę. Z racji niszowego gatunku (stoner/doom) winyle pasowaly idealnie. Jesli wezmiemy pod uwage ze nie dostaniemy lepszej jakosci niz winyl to tak naprawde nie dziwi nic. Ja sam poswiecilem cdrom w lapku w crlu zamontowania drugiego dysku wiec nawet nie mam jak odtworzyc tej płyty
@Marynasz: Z ta jakoscia to mit. Zwykla plyta CD ma czystsze nagranie. Winyle kupuje sie dla szmerow, ktore nadaja charakteru. Niemniej jednak analog zawsze przegra z cyfrowym zapisem
@piotrkowski007: @kaspil: a to dlatego ze muzyka w dzisiejszych czasach nagrywana jest cyfrowo. Wiec jak taki dzwiek przeniesiemy na nosnik cyfrowy i na winyl wiadomo co wygra. Zreszta nie mam zamiaru sie klocic. Byc moze macie racje dla mnie winyle przede wszystkim maja klimat.
@Marynasz: xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Do wszystkich ludzi wątpiących w życie wieczne:
Wam się oczy otworzą, jak wam się oczy zamkną.
#heheszki #bekazlewactwa #ateizm #religia #gownowpis