Byłem w #mediaexpert i jakiś typek sprawdzał swój telewizor, który kupił przez Internet. Nagle zerka na ścianę i mówi "O to ten sam model tylko za 1800 zł a ja kupiłem wczoraj na stronie sklepu za 1600 zł..." No i o dziwo ziomek z obsługi miał rigcz i powiedział, że tak wygląda blakfrajdej w Polsce i że prawdziwe promocje to są w Stanach. Nawet trochę szkoda mi obsługi bo widać, że ściągnęli ich wszystkich, plus nawet dorzucili ochroniarzy jakby miało się tam odpierdalac niewiadomo co, a oni mogą jedynie świecić oczami przed klientami.
Kurwa 2019 r. prawie każdy przed zakupem droższego sprzętu, wbije model w wyszukiwarkę i widzi, że chuj a nie promocja. Co oni myślą, że jak nakleja na wszystkim naklejkę "blackfriday" to nikt się nie kapnie? Szkoda strzelić ryja.
Przynajmniej kupiłem dzisiaj u Niemca #xboxone z 3 grami, za 79 euro ( ͡º ͜ʖ͡º)
#mediaexpert #blackfriday #bekazpodludzi #polska
@jutokintumi: Niby sa porównywarki cenowe, ale okazuje się, że nadal wiele ludzi o nich nie wie, nie chce lub nie umie używać. I właśnie takie osoby są targetem sklepów. Trzeba jednak przyznać, że w morzu fejkowych promocji da się wyrwać też jakieś realne, ale są to zwykle rabaty rzędu 10-15% a nie legendane 90%
@jutokintumi: Kupilem dzisiaj dwa telefony w tym sklepie i musialem zamowić, ze strony z odbiorem bo w stacjonarce roznica byla okolo 120 zeta na sztuce
@BShKF: dokładnie, z porównywarek to nie wiem czy 30% kupujących korzysta. Reszta wiedzę czerpie z gazetek i reklmam tv. Nawet nie wspominam o testach benchamrkowych... Kupowałem rok temu w euro telewizorek i podchodzi do sprzedawcy typ z kobitą i dzieciakami pytając o dobry tv do 2 tys. XD No to sprzedawca podrapał się po głowie i polecił im 55 calowego TLC za 1800 (Panie, to 4K!) czyli to co im wybitnie nie schodzi. Gość wziął i podziękował za fachową poradę
Przynajmniej kupiłem dzisiaj u Niemca #xboxone z 3 grami, za 79 euro
@jutokintumi: To ci chyba jedyna uciekła przed tym 79, mają lepsze oferty ale nie aż takie dojebane
pokaż spoiler No i #falszywyrozowypasek
@jutokintumi: Potwierdzam, też kupiłem, była za 102, z kodem z żabki wychodzi 92, super promocja ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ludzie lubią być ruchani, ja ostatnio wyrwałem tanio kompa od chłopaczków co składają sami, sklep w bloku wynajęty lokal od wspólnoty wiec koszt małe, to i dobre ceny oferują, of course z netu ich wyczesałem.
A sieciówki bulą grubą kasę za wynajem, za pracowników, za reklamą itd. Niech się pierdolą.
Kurwa 2019 r. prawie każdy przed zakupem droższego sprzętu, wbije model w wyszukiwarkę i widzi, że chuj a nie promocja
@jutokintumi: co
@jutokintumi: Akurat ja kupowałem na Amazonie, była chyba taka sama cena plus dostawa na wtorek co jest strasznie spoko