Wszystkiego najlepszego wszystkim podchorążym Wojska Polskiego. Tym którzy mirkują i tym normalnym ( ͡° ͜ʖ ͡°) spokojnej służby, sukcesu i dotrwania do pięknego dnia promocji. #wojskopolskie #wojsko
@Prezes_roku: ja z Warszawy ale tutaj teraz to nawet dowódcy boją się pierdnąć bo znowu jeden podchorąży nie wrócił z przepustki (nie, nie ten z Wrocławia).
@NukeOps: https://gazetawroclawska.pl/wroclaw-nie-zyje-podchorazy-z-akademii-wojsk-ladowych-samobojstwo/ar/c1-14609109
Ten z watu jeszcze nie wypłynął temat
@NukeOps: + to co Ci napisałem na Priv. Przyjmują każdego jak leci, testy psychologiczne łatwiej zaliczyć niż badanie krwi (a to i tak ułatwili bo bilirubine znieśli). A z wycieńczenia to trzech zabrała karetka, jeden zmarł.
@jmzr21: z tym, że tego co z Odry wyciągnęli we wrześniu tamtego roku to trochę inaczej było niż samobójstwo.
@NukeOps: @jmzr21: nie wiem czy widzieliście artykuł Onetu, taki super długi, o upadku AWLu. Mam chłopaka na roku, który był tam semestr. Zapytałem go w żartach czy akcja z pluskwami była i co się działo. Powiedział, że tak, w ramach "dezynfekcji" kazali codziennie przez tydzień trzepać koce. ¯\_(ツ)_/¯
@NukeOps: nabory po 850+ ludzi, stworzone 5 nowych kompanii, elektronika (ostatnia deska ratunku dla ludzi z małą ilością punktów) ma 200+ miejsc. Żeby zaliczyć sprawnościowe trzeba mieć 1 punkt (czyli kilometr poniżej 5 minut, jedno podciągnięcie albo 50 metrów poniżej iluś tam). Widziałem rozporządzenie na przyszły rok, znowu 800+ ludzi, szefu odpowiedział na to "niech mi kurwa pokażą palcem gdzie, gdzie oni będą mieszkać" xD
@vladek: ogólnie to mógłbym napisać trochę o tej wspaniałej uczelni ale nie wiem czy chce mi się bawić w to
@NukeOps: ja tam nie wiem, tutaj co 3 tygodnie nowe kursy przyjeżdżają. Kurs przeszkolenia rezerwy, kurs oficerski, kurs dokształcający, kurs doskonalacy. XD teraz widziałem że tak z 30-40 wotowcow przyjechało na jakiś kurs. Ale na jaki to ja nie wiem.