Sensacyjne doniesienia z Krakowa - historyczna Brama Gliniana odkryta na skrzyżowaniu ul. Krakowskiej i ul. Beera Meiselsa została już zasypana! Więcej na temat bramy i znalezionych przy niej przedmiotach możecie przeczytać i zobaczyć w tym artykule. Z tego co się dowiedziałem linia tramwajowa na ul. Krakowskiej w kierunku Stradomia ma zostać uruchomiona już 9 grudnia! - Ile w tym prawdy? - przekonamy się wkrótce ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Chcesz być na bieżąco? #zwiadowcahistorii - tag z moimi najciekawszymi znaleziskami! Zapisz się też do mikrolisty zwiadowcahistorii lub zaplusuj ten komentarz, bym zawołał Cię do najlepszych znalezisk!
#archeologia #ciekawostki #historia #krakow #ciekawostkihistoryczne #sredniowiecze #zabytki
Z tego co się dowiedziałem linia tramwajowa na ul. Krakowskiej w kierunku Stradomia ma zostać uruchomiona już 9 grudnia!
@Zwiadowca_Historii: a po czym tramwaje tam będą jechać ? Po żwirze ?
Też mnie to zastanawia, tak sobie szedłem i myślałem że ten termin to chyba dla mieszkańców i restauratorów tylko podali, bo realnie to mission impossible.
@Zwiadowca_Historii: 9 grudnia ma być przejazd dietla x stradom x krakowska ( ͡° ͜ʖ ͡°) byłeś blisko ale chyba cos klepłeś