To się nigdy nie znudzi
Tak wygląda najlepszy samochód świata po zderzeniu z Nissanem Micrą. Jak słyszę, że kiedyś to było i że Polonez to kurrrła Panie najlepszy bo taki miałem to mi się śmiać chce.
#motoryzacja #samochody #polonez
@SmokeProspector: Nie ma to jak porównywać konstrukcje z lat 70. z latami 00. To jest aż 30 lat różnicy!
@SmokeProspector: jeden na milion spotkal POTĘŻNĄ micre i akurat mu zdjecie zrobiono i teraz heheszkujesz z tego
@SmokeProspector: ja np. nie twierdzę, że są pancerne, ale na swój sposób te starsze są dla mnie ładniejsze, ciekawsze i bardziej mi się podobają i te nowe co teraz są tłuczone w wersjach kopiuj-wklej
@SmokeProspector Akurat to że samochód się gniecie podczas zderzenia wcale nie świadczy o tym że jest słaby. Co z tego że samochód będzie pancerny i po uderzeniu się nie zdeformuje, skoro w środku wszyscy zginą. Akurat jak na swoje lata polonez był bardzo mocną konstrukcją, szczególnie kabina pasażerska.
@SmokeProspector: za dużo w gry się nagrałeś. W realnym życiu samochody przy zderzeniach mają uszkodzenia ;)
@SmokeProspector Wygląda tak z kilku powodów: 1) Nadwozie Poloneza miało kontrolowane strefy zgniotu - co oznacza, że elementy nadwozia składają się łatwiej, przez co lepiej absorbują energię zderzenia. 2) Uderzył w narożnik/koło które energii uderzenia nie absorbują tak dobrze, co dodatkowo zwiększyło jego uszkodzenia. 3) Auta z krótkimi komorami silnika są twardsze. Mają mniej miejsca na wytracenie energii uderzenia - żeby nie dopuścić do kompresji przestrzeni pasażerskiej muszą być twardsze.
Polonez po zderzeniu z mniejszym Smartem - z konieczności zbudowanym na zasadzie klatki - wyglądałby tak samo jak nie gorzej, a mimo to wolałbym siedzieć w Polonezie, nie w Smarcie.
@SmokeProspector nie napisałeś że w nissanie mielone, wszyscy det,A w poldolocie pierdolnął młotem 20kg w maskę i jeździ już 10 lat od tego zdarzenia.
@SmokeProspector: @catsky:
No o ciekawe gdzie są teraz wykopki,co w 90% pierdolą,ze w polonez niema stref zgniotu,tylko konstrukcję przez którą gina ludzie,a auto zostaje nienaruszone xd. Na tej fotce auto z lat 70tych zachowało się jak współczesne.
Zobaczysz to tylko raz i nigdy więcej ( ͡º ͜ʖ͡º)
pokaż spoiler #heheszki #humorobrazkowy