• Wykop.pl
  • Wykopalisko 399
  • Hity
  • Mikroblog
  • Szukaj
  • Dodaj
  • Zaloguj się
    • lub
    • Zaloguj przez Facebook
    • Nie masz konta? Zarejestruj się.

Mikroblog :

• wszystkie wpisy
    • aktywne
    • gorące dyskusje
    • ulubione
    •  
      SmokeProspector 6 dni temu via Wykop Mobilny (Android)

+10

Tak wygląda najlepszy samochód świata po zderzeniu z Nissanem Micrą. Jak słyszę, że kiedyś to było i że Polonez to kurrrła Panie najlepszy bo taki miałem to mi się śmiać chce.

#motoryzacja #samochody #polonez

źródło: bielsko.biala.pl

+: Malowniczys, dekkeneu +8 innych
      • udostępnij
        • Facebook
        • Twitter
        • Link
      ‹ embed ›
      •  
        zone3 6 dni temu

+1

@SmokeProspector: jak to, przeciez polski zderzak Łagiewki mial rozwiazac problem

+: Przedmidorrr
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Sztu3ka 6 dni temu

0

@SmokeProspector: jeju jeden na milion, we ogarnij

• udostępnij
          • Link
      •  
        Sztu3ka 6 dni temu

0

Komentarz usunięty przez autora

• udostępnij
          • Link
      •  

0

@Sztu3ka: Ale jeden na milion co? Nie chodzi mi, że się rozbił tylko jak wygląda po zderzeniu

• udostępnij
          • Link
      •  
        FoxX21 6 dni temu

0

@SmokeProspector: Nie ma to jak porównywać konstrukcje z lat 70. z latami 00. To jest aż 30 lat różnicy!

• udostępnij
          • Link
      •  
        crejzus 6 dni temu

+4

@SmokeProspector: trzeba też pamiętać że rdza w tym polonezie ma +20 lat...

+: Majki87, SmokeProspector +2 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Sztu3ka 6 dni temu

+3

@SmokeProspector: jeden na milion spotkal POTĘŻNĄ micre i akurat mu zdjecie zrobiono i teraz heheszkujesz z tego

+: SmokeProspector, FoxX21 +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  

0

@FoxX21: Ja to Miras rozumiem, uderzam do tego, że wielu twierdzi, że samochody z dawnych lat nadal są pancerne, trochę się nakręciłem bo w pracy mam takiego fanatyka Polonezów który tak twierdzi i będzie z tego zdjęcia solidna gownoburza xD

• udostępnij
          • Link
      •  
        FoxX21 6 dni temu

+1

@SmokeProspector: ja np. nie twierdzę, że są pancerne, ale na swój sposób te starsze są dla mnie ładniejsze, ciekawsze i bardziej mi się podobają i te nowe co teraz są tłuczone w wersjach kopiuj-wklej

+: SmokeProspector
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Zulf 6 dni temu

+1

@SmokeProspector: bo trafił Micre w koło gdzie nie ma strefy zgniotu?

+: Jerry664
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Ibuprofenkrul 6 dni temu

+3

@Zulf: nie tłumacz, debile nie zrozumieją, widzą Bolonez i od razu szkalujo

+: FoxX21, Jerry664 +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  
        catsky 6 dni temu via Android

+9

@SmokeProspector Akurat to że samochód się gniecie podczas zderzenia wcale nie świadczy o tym że jest słaby. Co z tego że samochód będzie pancerny i po uderzeniu się nie zdeformuje, skoro w środku wszyscy zginą. Akurat jak na swoje lata polonez był bardzo mocną konstrukcją, szczególnie kabina pasażerska.

+: SmokeProspector, betty1234 +7 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Pangia 6 dni temu

+3

@SmokeProspector: kiedyś widziałem fajny filmik jak na skrzyżowaniu jakieś auto pierdolnęło w poloneza i poszło gdzieś w rów i na latarnię
        polonez niewzruszony odjechał dalej, nawet się nie zatrzymując, kończąc z lekko pogiętym zderzakiem
        ale że filmiku szukam od kilku lat i go nie znalazłem to pewnie spadł z rowerka
        tak czy siak – poczytaj sobie o strefach kontrolowanego zgniotu i później obejrzyj ten filmik

źródło: youtube.com

+: SmokeProspector, fajnyprojekt +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  

0

@Zulf: No w sumie racja, nie wziąłem tego pod uwagę

• udostępnij
          • Link
      •  

0

@Ibuprofenkrul: Sam jesteś debilem panie znawco w każdym zakresie

• udostępnij
          • Link
      •  
        r5678 6 dni temu

0

@SmokeProspector: za dużo w gry się nagrałeś. W realnym życiu samochody przy zderzeniach mają uszkodzenia ;)

• udostępnij
          • Link
      •  
        jeloo 5 dni temu via Android

+1

@SmokeProspector Wygląda tak z kilku powodów: 1) Nadwozie Poloneza miało kontrolowane strefy zgniotu - co oznacza, że elementy nadwozia składają się łatwiej, przez co lepiej absorbują energię zderzenia. 2) Uderzył w narożnik/koło które energii uderzenia nie absorbują tak dobrze, co dodatkowo zwiększyło jego uszkodzenia. 3) Auta z krótkimi komorami silnika są twardsze. Mają mniej miejsca na wytracenie energii uderzenia - żeby nie dopuścić do kompresji przestrzeni pasażerskiej muszą być twardsze.

Polonez po zderzeniu z mniejszym Smartem - z konieczności zbudowanym na zasadzie klatki - wyglądałby tak samo jak nie gorzej, a mimo to wolałbym siedzieć w Polonezie, nie w Smarcie.

+: SmokeProspector
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Kick_Ass 4 dni temu via Android

0

@SmokeProspector nie napisałeś że w nissanie mielone, wszyscy det,A w poldolocie pierdolnął młotem 20kg w maskę i jeździ już 10 lat od tego zdarzenia.

• udostępnij
          • Link
      •  
        michal939 4 dni temu

+1

@SmokeProspector: @catsky:
        No o ciekawe gdzie są teraz wykopki,co w 90% pierdolą,ze w polonez niema stref zgniotu,tylko konstrukcję przez którą gina ludzie,a auto zostaje nienaruszone xd. Na tej fotce auto z lat 70tych zachowało się jak współczesne.

+: SonyKrokiet
        • udostępnij
          • Link

Gorące dyskusje ostatnie 12h

snickers111a 8 godz. temu

+1032

To się nigdy nie znudzi

odpowiedzi (14)

Mishkaa 9 godz. temu

+1415

#heheszki #humorobrazkowy #policja

odpowiedzi (18)

orzak 9 godz. temu

+1126

Zobaczysz to tylko raz i nigdy więcej ( ͡º ͜ʖ͡º)

pokaż spoiler #heheszki #humorobrazkowy

odpowiedzi (49)

• pełna lista

Wykopalisko

• Diversity is Our Strength Diversity is Our Strength 255
    • Jak Wielka Brytania poniżyła polskich lotników II WŚ. Jak Wielka Brytania poniżyła polskich lotników II WŚ. 72
    • Wesele Wesele 62
    • Mem z kolesiem od Numa Numa kończy dziś 15 lat... Mem z kolesiem od Numa Numa kończy dziś 15 lat... 117
    • Amerykanie umierają, bo nie stać ich na leczenie [ENG] Amerykanie umierają, bo nie stać ich na leczenie [ENG] 58
    • Złomnik: Citroen AX GT – BESSER ALS DEUTSCH Złomnik: Citroen AX GT – BESSER ALS DEUTSCH 67
    • Wiedza studentki 2 roku AWF vs kibica Lechii Gdańsk bez komentarza :) Wiedza studentki 2 roku AWF vs kibica Lechii Gdańsk bez komentarza :) 46
    • ROT: Matematyka jest rasistowska... ROT: Matematyka jest rasistowska... 95
    • Spalinowe pociągi z lotu ptaka! (Bezdrucia... Spalinowe pociągi z lotu ptaka! (Bezdrucia... 69
    • PGNiG zaczyna prace na Półwyspie Arabskim. Złoża wystarczy na kilkadziesiąt lat PGNiG zaczyna prace na Półwyspie Arabskim. Złoża wystarczy na kilkadziesiąt lat 52

Reklamy Google

Przydatne linki

• Idea Wykopu
    • Regulamin
    • Reklama
    • Blog
    • Polityka prywatności
    • Informacja o cookies
    • Pomoc i FAQ
    • Kontakt
    • Archiwum
    • Ranking użytkowników
    • Osiągnięcia
    • Tagi
    • Dodatki
    • Dla programistów
    • Wykop Poleca
    • Quiz
    • Zamów koszulkę
    • wykopane
    • wykopalisko
    • komentarze

Chmura tagów

hardware humor internet technologia rozrywka nauka programowanie software sztuka 4konserwy ciekawostki ekonomia europa finanse geopolityka gospodarka hahard heheszki historia kultura medycyna motoryzacja niemcy pieniadze policja polityka polska religia rosja samochody sport swiat usa wykop zainteresowania zdrowie

Drogi Wykopowiczu

w załączonym linku do Polityki Prywatności przypominamy podstawowe informacje z zakresu przetwarzania danych osobowych dostarczanych przez Ciebie podczas korzystania z naszego serwisu. Zamykając ten komunikat (klikając w przycisk “X”), potwierdzasz, że przyjąłeś do wiadomości wskazane w nim działania.

Polityka plików cookies

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.