• Wykop.pl
  • Wykopalisko 505
  • Hity
  • Mikroblog
  • Szukaj
  • Dodaj
  • Zaloguj się
    • lub
    • Zaloguj przez Facebook
    • Nie masz konta? Zarejestruj się.

Mikroblog :

• wszystkie wpisy
    • aktywne
    • gorące dyskusje
    • ulubione
    •  
      rozowystalkuje 1 tydz. temu

+84

codziennie obserwuje kilka tagów np. #programowanie #webdev #seo i inne i zauważyłem multum osób, które zadają pytanie, ktoś poświęca czas, odpowiada, najczęściej merytorycznie, a później ktoś usuwa post i elo xD dzięki frajerze, kurła teraz wiem jak to zrobić, usunę żeby przypału nie było - proces logiczny chyba takiej osoby.

+: matixrr, WarmWeather +82 innych
      • udostępnij
        • Facebook
        • Twitter
        • Link
      ‹ embed ›
      •  
        WarmWeather 1 tydz. temu

+1

@rozowystalkuje: prawie jak kiedyś na forach :v

+: Apollo1993
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Wychwalany 1 tydz. temu

+1

@rozowystalkuje: na grupach fejsbukowych jest tak samo

+: WarmWeather
        • udostępnij
          • Link
      •  
        uhu8 1 tydz. temu

+3

@rozowystalkuje: w takim przypadku warto odpowiedzieć poza wątkiem, wołając oczywiście autora pytania.

+: Frezer_02, globalbus +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Zelber 1 tydz. temu

0

@rozowystalkuje: To jest dramat...

• udostępnij
          • Link
      •  
        r3qu13st 1 tydz. temu via Android

+15

@rozowystalkuje Czasem sam sie zastanawiam co tacy ludzie mają w głowach. Pewnie wstydzą się zostawiać to, bo chcą stwarzać pozór pro Elo wypokowego programiste który nie potrzebuje zadawać pytań, bo wszystko wie, tylko dzięki komu ¯\(ツ)/¯

+: sztacheta28, TenAnonToKlopoty +13 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Murasame 1 tydz. temu

+1

@r3qu13st: Potwierdzam, sam tak robiłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

+: fluorek
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Verbatino 1 tydz. temu

+3

codziennie obserwuje kilka tagów np. #programowanie #webdev #seo i inne i zauważyłem multum osób, które zadają pytanie, ktoś poświęca czas, odpowiada, najczęściej merytorycznie, a później ktoś usuwa post i elo xD dzięki frajerze, kurła teraz wiem jak to zrobić, usunę żeby przypału nie było - proces logiczny chyba takiej osoby.

@rozowystalkuje: Rzeczywiście. To nagminne zjawisko usuwania wpisów po uzyskaniu odpowiedzi.
        Wprawdzie jest czarna lista i można taką osobę olać na wieki, wieków amen... ale szkoda, że nie ma jakiejś odznaki typu "Pasożyt" za takie zachowanie.
        Przypuszczam, że część osób wstydzi się swojego braku wiedzy / umiejętności i próbuje ukryć to przed światem. Szkoda bo w przyszłości ktoś inny mógłby szukać odpowiedzi na ten sam problem...

+: Kryspin013, Kacpa100 +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  
        kuskoman 1 tydz. temu via Android

+23

@rozowystalkuje najśmieszniejsze, że taki tok rozumowania od razu wskazuje na osobę początkującą, a zgaduję, że właśnie stwarzania takiego pozoru taka osoba chce uniknąć.

Doświadczony programista wie, że pytanie nawet o głupotę jest czymś normalnym, zwłaszcza że każdy się w mniejszym lub większym stopniu w czymś specjalizuje i jego ogromna wiedza z jednej dziedziny nie wyklucza totalnej niewiedzy z drugiej. To nie jest tak, że programista, który pracuje już parę lat o nic nie pyta- wręcz przeciwnie. W aktualnym projekcie osoba, z którą najwięcej współpracuję, a która ma duuużo więcej expa ode mnie, zadaje mi dosyć często "głupie" pytania, na które odpowiedź można znaleźć w google w 10-15 minut. Na początku myślałem, że to głupie ale jak się zastanowiłem, to jeżeli on wie, albo choćby przypuszcza, że ja już jestem zorientowany w tym temacie, to po cholerę ma tracić nawet te głupie 10 minut na szukanie odpowiedzi samemu, jeżeli w tym czasie może już się zająć czymś sensownym.

pokaż spoiler Tldr nie bójcie się pytać

+: Apollo1993, Verbatino +21 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Jednorybek 1 tydz. temu

0

@kuskoman: trzeba mieć jeszcze kogo, bo mi osobiście głupio jest zapytać, o taką sprawę jak wycentrowanie diva, w article o wysokości 100 vh, kiedy mam jeszcze pasek menu w fixed.

• udostępnij
          • Link
      •  
        kuskoman 1 tydz. temu via Android

+3

@Jednorybek zawsze możesz napisać na slacku, czy czego tam używacie, a w międzyczasie samemu szukać rozwiązania.
        A w temacie samego tematu się nie wypowiem, bo po mojej ostatniej próbie transformacji w fullstacka mogę tylko stwierdzić, że ta karta jest wzorowana na prawdziwych historiach

źródło: 1575328828379.jpg

+: Nie_znany, Zelber +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  
        ufoludek-zkosmosu 1 tydz. temu via Android

+1

Komentarz usunięty przez autora

+: fajfus42d
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Passer93 1 tydz. temu

+1

@rozowystalkuje: tez mnie to wkurwia nieziemsko jak wyprodukuje się na kilka stron dla jakiegoś leszcza który nie ogarnia szukania w goglach a po chwili becwal to przeczyta i usunie

+: ppawel
        • udostępnij
          • Link
      •  
        uczeniemaszyn 1 tydz. temu

+1

a później ktoś usuwa post

@rozowystalkuje: jak zauważę to za coś takiego wrzucam na czarną listę

+: uhu8
        • udostępnij
          • Link
      •  
        cppguy 1 tydz. temu

0

Komentarz usunięty przez autora

• udostępnij
          • Link
      •  
        Mave 1 tydz. temu via Wykop Mobilny (Android)

+1

@rozowystalkuje: na moje to ma to duzy związek z tym, że zadawanie pytań w Polsce kojarzy się od razu z czymś negatywnym. Na zachodzie zadajesz pytanie, dostajesz odpowiedź, jesteś zadowolony bo poszerzyles wiedze, gość który Ci odpowiedział zadowolony że mógł pomóc, szef zadowolony że pracownik się uczy. A w Polsce? Zaraz seria wyzwisk że jesteś debilem skoro tego nie wiesz, a w ogóle dupę zawracasz xD

+: tomek7912
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Akqub 1 tydz. temu

0

@rozowystalkuje: w seo raczej tak nie jest.

• udostępnij
          • Link
      •  
        multikontou 1 tydz. temu via iOS

0

@uhu8: @rozowystalkuje: albo odpowiadać z użyciem https://indieweb.org/Webmention, tylko strony musiały by to obsługiwać

• udostępnij
          • Link
      •  
        noelo_cohelo 1 tydz. temu via Android

+1

@rozowystalkuje dlatego się nie udziela tu, tylko na stacku - tam jak ktoś pomoże, to nie da się usunąć

+: uhu8
        • udostępnij
          • Link
      •  
        uhu8 1 tydz. temu via Wykop Mobilny (Android)

0

@Mave: jako kontrprzykład - na swoje pytanie sam sobie odpowiedzialem, po czym co jakis czas dostaję podziękowania. https://www.wykop.pl/wpis/22978081/ktokolwiek-ma-zakiszony-instalator-windows-live-20/

• udostępnij
          • Link
      •  
        Mave 1 tydz. temu via Wykop Mobilny (Android)

0

@uhu8: dobra historia xd

• udostępnij
          • Link

Gorące dyskusje ostatnie 12h

RobieZdrowaZupke 7 godz. temu

+983

odpowiedzi (14)

dosiu 7 godz. temu

+2854

odpowiedzi (32)

gudr 10 godz. temu

+483

Jeśli to nie jest najsmutniejsze, co dziś zobaczę, to nie wiem co jest. (ꖘ‸ꖘ)

#smutnazaba#smieszneobrazki

odpowiedzi (7)

• pełna lista

Wykopalisko

• Greta Thunberg: Kryzys klimatyczny stworzył patriarchalizm Greta Thunberg: Kryzys klimatyczny stworzył patriarchalizm 277
    • Atak prawdopodobnie naćpanej kobiety na szosie w Warszawie Atak prawdopodobnie naćpanej kobiety na szosie w Warszawie 68
    • Będzie kontrola bo płacimy mało za śmieci? Będzie kontrola bo płacimy mało za śmieci? 14
    • Polacy zajęli drugie miejsce w rankingu najbrzydszych nacji Polacy zajęli drugie miejsce w rankingu najbrzydszych nacji 24
    • Badaczom udało się uzyskać matematyczny dowód w opisie turbulencji płynów. Badaczom udało się uzyskać matematyczny dowód w opisie turbulencji płynów. 42
    • Polska uzyskała zwolnienie z zasady zastosowania neutralności klimatycznej... Polska uzyskała zwolnienie z zasady zastosowania neutralności klimatycznej... 51
    • Ten facet nie był fanem ptaków, dopóki nie poznał tego małego łysego kakadu Ten facet nie był fanem ptaków, dopóki nie poznał tego małego łysego kakadu 76
    • Nowy Xbox Series X - Oficjalnie Nowy Xbox Series X - Oficjalnie 56
    • Teraz to od#@!ałeś lipę! Teraz to od#@!ałeś lipę! 68
    • RTV EURO AGD nie wykonuje sprzedawanych przez siebie usług? RTV EURO AGD nie wykonuje sprzedawanych przez siebie usług? 77

Reklamy Google

Przydatne linki

• Idea Wykopu
    • Regulamin
    • Reklama
    • Blog
    • Polityka prywatności
    • Informacja o cookies
    • Pomoc i FAQ
    • Kontakt
    • Archiwum
    • Ranking użytkowników
    • Osiągnięcia
    • Tagi
    • Dodatki
    • Dla programistów
    • Wykop Poleca
    • Quiz
    • Zamów koszulkę
    • wykopane
    • wykopalisko
    • komentarze

Chmura tagów

hardware humor internet technologia rozrywka nauka programowanie software sztuka 4konserwy ciekawostki ekonomia europa film finanse gospodarka hahard heheszki historia konfederacja kultura medycyna motoryzacja muzyka pieniadze polityka polska rosja samochody sport swiat usa wojsko wydarzenia zainteresowania zdrowie

Drogi Wykopowiczu

w załączonym linku do Polityki Prywatności przypominamy podstawowe informacje z zakresu przetwarzania danych osobowych dostarczanych przez Ciebie podczas korzystania z naszego serwisu. Zamykając ten komunikat (klikając w przycisk “X”), potwierdzasz, że przyjąłeś do wiadomości wskazane w nim działania.

Polityka plików cookies

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.