Aktywne Wpisy
Thror +1157
Zgodnie z obietnicą (link) przesyłam wyniki badań mojej próbki kreatyny firmy SFD (lepiej późno niż wcale).
Poziom rtęci został przekroczony czterokrotnie. Na wszelki wypadek poinformowałem sanepid w Opolu o przekroczeniu norm. Sanepid potwierdził, że moja partia została wycofana ze sprzedaży. Strona SFD także to potwierdza, po wpisaniu numeru partii 081.222
https://sklep.sfd.pl/produkt/SzukajPartii.aspx
#sfd #kreatyna
Poziom rtęci został przekroczony czterokrotnie. Na wszelki wypadek poinformowałem sanepid w Opolu o przekroczeniu norm. Sanepid potwierdził, że moja partia została wycofana ze sprzedaży. Strona SFD także to potwierdza, po wpisaniu numeru partii 081.222
https://sklep.sfd.pl/produkt/SzukajPartii.aspx
#sfd #kreatyna
Cosipi +708
Tutaj chleb pszenny z udziałem 35% mąki orkiszowej graham, hydracja 80%.
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #chleb #zakwas
Może za krótko razem rozmawiają? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1. Kwestia mąki. Nie każda chłonie dużo wody.
2. Kwestia wprawy i dobrej techniki.
Muszę chyba też w ręku trochę wyrabiać
@efceka: 250 stopni robi swoje. Skórka cienka, chrupka, a miękisz jędrny i sprężysty.
@lukaschels: Nic dziwnego że nie jesteś w stanie ciasta utrzymać. Poczytaj o pieczeniu chleba albo pooglądaj jutuba. Tak na szybko:
1. Żytnia mąka ma bardzo mało glutenu, osobiście robiłem raz chleb z 66% żytniej mąki, ale łatwo z nim nie było i musiał oprócz zakwasu mieć jeszcze dodatek drożdzy aby rósł szybciej zanim go kwas
Generalnie chyba przy tym zostanę tylko muszę kupić garnek do wypieku chleba lub mieć niską hydratyzacje. Na poziomie 50-60% całkiem sensownie potrafi się utrzymać.
@lukaschels: Używaj zakwaszonej mąki żytniej. Tak z 40% zakwaszonego zaczynu i 65% hydratacji przy 65% żyta idzie utrzymać bez wypruwania sobie żył. Jak się doda jeszcze trochę mąki pełnoziarnistej to może i 70% by na żytniaku dało radę, bo pełne ziarno bardziej zasysa wodę.
Tutaj facetowi się