Wpis z mikrobloga

Udka z kaczki - 50% w Lidlu więc decyzja była prosta - konfitujemy!

1. Kacze udka natrzeć solą, odstawić do lodówki na 24h albo minimum na noc.
2. Następnego dnia roztopić smalec (ilość będzie zależna między innymi od wielkości garnka, u mnie na 6 udek i misę multicookera ok 1,2l), włożyć osuszone udka, główkę czosnku (całe nieobrane ząbki) i kilka gałązek rozmarynu.
3. Gotować na malutkim ogniu (ma pyrkać jak rosół), ok 3h
4. Po 3h udka obsmażyć na dużym ogniu, lub zapiec w piekarniku żeby skórka się zarumieniła

Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
Pobierz c.....i - Udka z kaczki - 50% w Lidlu więc decyzja była prosta - konfitujemy!

1. Kac...
źródło: comment_cLBRnv0B8GmMkY5YidY8mS1bBqPRFQbl.jpg
  • 12