Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@arinkao: delikatne, choć o bardziej wyrazistej głębi smaku. Tłuściutkie, choć nie przybijająco. Odpowiednio przygotowanie nie puści soku i jest bardzo soczyste. Swoisty smak, zdecydowanie bardziej ciekawy od zwykłego kurczaka:)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@mateuszjestfajny: mięso zostało dokładnie opłukane i pozbawione wody z zewnątrz.
Skóra została nacięta wzdłuż unikając rozcięcia mięsa. Filet przyprawiony solą i pieprzem. Następnie smażenie skórą do dołu na pełnej mocy, zaczynając od zimniej patelni. Z chwilą gdy tłuszcz zaczął się wystąpić intensywnie moc została zmniejszona na średnią, i tak kolejne 3-4 min smażenia. Druga strona (bez skóry) i znowu 3-4 min. Do naczynia żaroodpornego, do uprzednio nagrzanego piekarnika (temp. 200stp.) stek