Aktywne Wpisy
ZenujacaDoomerka +396
Żadna kobieta urodzona po 1993 nie umie gotować, znają tylko McDonald, ładowanie telefonu,"twerkowanie", biseksualizm, jedzenie ostrych chrupkow, kłamanie
mirko_anonim +12
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Myślicie, że to już red falga z chlaniem?
- 32 lvl, staż 15 lat
- ALT 150 czyli prawie 4x ponad normę (norma to 40)
- AST, ALP, GGTP, bilirubina ponad normę ale niewiele, praktycznie na granicy
- sranie na żółto po melanżach, w tym incydent kałowy na baletach (w pełni przytomny)
- usg jamy brzusznej ok tylko stłuszczenie wątroby z obszarami hyposteatozy w okolicy loży pęcherzyka
Badania robione
Myślicie, że to już red falga z chlaniem?
- 32 lvl, staż 15 lat
- ALT 150 czyli prawie 4x ponad normę (norma to 40)
- AST, ALP, GGTP, bilirubina ponad normę ale niewiele, praktycznie na granicy
- sranie na żółto po melanżach, w tym incydent kałowy na baletach (w pełni przytomny)
- usg jamy brzusznej ok tylko stłuszczenie wątroby z obszarami hyposteatozy w okolicy loży pęcherzyka
Badania robione
#gotujzwykopem #gotowanie #jedzzwykopem #keto #kulinaria #jedzenie
Komentarz usunięty przez autora
Skóra została nacięta wzdłuż unikając rozcięcia mięsa. Filet przyprawiony solą i pieprzem. Następnie smażenie skórą do dołu na pełnej mocy, zaczynając od zimniej patelni. Z chwilą gdy tłuszcz zaczął się wystąpić intensywnie moc została zmniejszona na średnią, i tak kolejne 3-4 min smażenia. Druga strona (bez skóry) i znowu 3-4 min. Do naczynia żaroodpornego, do uprzednio nagrzanego piekarnika (temp. 200stp.) stek