Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Profil_Internetowy: daj jakiś sprawdzony przepis na ten cilbir. Co do szakszuki to jest królem śniadań jak szczupak jest królem rzek.
Koniecznie musi być z kminem rzymskim, pieprzem cayenne i Harrisa.
@kodishu no wiem, ale nie dam już cayenne jak dałem pastę z caroliny reaper bo po co. Już grzeje dostatecznie. Staram się opierać na domowych paprykach :D spróbuję odtworzyć tą harrisę, w końcu to pasta na paprykach, więc tylko przepis dobry ogarnąć ( ͡ ͜ʖ ͡)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@codename256: dlatego ta sucha jest dobrym zamiennikiem pasty jeżeli jej szybko nie zużyjesz. Ta w słoiku czy w tubie ma nieco inny, bardziej intensywny smak ale jest nieosiągalna w stacjonarnym sklepie, przynajmniej w mojej okolicy. Tylko internet.
@kodishu: Co prawda w Krk da się dostać w paru miejscach, ale jak ostatnio nie znalazłem jej na regale z kuchniami świata w Carrefourze to właśnie kupiłem tą suchą. Spróbuję zrobić z niej pastę ucierająć z oliwą. A sama w sobie oryginalna pasta nigdy nie była dla mnie jakimś wielkim przysmakiem w odróżnieniu do np. chipotle mmm cudo