•  

    Zupa meksykańska - zapas na kilka dni ;-) #gotujzwykopem

    źródło: 99427594_10158455274504712_6555289007700312064_o.jpg

    •  

      dej swój przepis

      @jaktakjaknie: składniki:
      0,5 kg mięsa mielonego
      2 puszki pomidorów bez skórek
      1 puszka białej fasoli
      1 puszka czerwonej fasoli
      1 puszka kukurydzy
      1 papryka czerwona
      1 cebula
      1 kostka rosołowa/bulion
      kilka ząbków czosnku (opcjonalnie)

      przyprawy: sól, pieprz, papryka mielona słodka, papryka mielona ostra, bazylia
      1. Fasolę i kukurydzę wrzucić do dużego garnka (nie odcedzać). Pomidory "rozciapać" i też dodać. Dolać trochę wody, powoli zagotować.
      2. Mięso przyprawić pieprzem, papryką słodką i ostrą, dodać pokrojoną paprykę czerwoną i cebulę i wszystko podsmażyć. Po podsmażeniu wrzucić do garnka z pozostałymi składnikami. Dolać wody, zagotować. Wrzucić kostkę rosołową, zgnieciony czosnek i bazylię. Posolić do smaku. Gotować na wolnym ogniu.

Gorące dyskusje ostatnie 12h