Wpis z mikrobloga

@sked spróbuj przygotować na kilka sposobów. Jedni lubią smażonego, inni gotowanego na parze. Dla mnie koniecznie z cytryną żeby nie był mdły :)
@MSKappa: podobnie mam jak kolega wyżej - łosoś mi już kompletnie nie smakuje. Nie wiem czy kupuję kiepskiego, czy co, ale jak kiedyś wydawało mi się, że to dobra ryba tak teraz ciężko mi to przełknąć.
Niemniej obiadek wygląda wybornie :)
@ved- co drugi dzień jem szparagi jak jest sezon, trzeba było zrobić przerwę ( ͡º ͜ʖ͡º)

Ziemniaki pokrojone w takie grube talarki wymieszałem w oleju z solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, papryką słodką i tymiankiem (oregano też git). Dodałem też trochę miodu żeby ładnie skarmelizował. Na blaszkę żeby nie nachodziły na siebie, 200 stopni i tak powiedzmy 30 minut. W zasadzie najlepiej sprawdzać co jakiś czas czy są