Wpis z mikrobloga

Cały czas ten sam schemat, także wrzucam tylko efekt końcowy. @MartaMartuska zamknięte, nagrzanie naczynie żaroodporne to faktycznie jest game changer. Wsadziłem do środka termometr i grzałem piekarnik dopóki w środku naczynia nie było 240stopni. 25 minut siedział w zamknięciu i 20 bez. Ciasto podczas wyrastania w piekarniku rwie się zamiast rozciągać. Chyba faktycznie mąka którą mam nie jest zbyt mocna.

#bojowkapiekarska #chleb
Pobierz ciken - Cały czas ten sam schemat, także wrzucam tylko efekt końcowy. @MartaMartuska ...
źródło: comment_1591347723EB7CPIATGHOsYV5bJ2mLeN.jpg
  • 7
@ciken: t650 z biedry jest dobra, ma dużo białka i lepiej mi nie z nią pracuje niż z tymi chlebowymi t750. Polecam tez zaopatrzyć się w manitobę i dodawać po trochu - fajnie wzmacnia ciasto :)