Aktywne Wpisy
Poniedziałek rano. Niechaj energii na resztę tygodnia doda wam widok sensualnej Anki ocierającej się o Alvaro 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
#bachata #lewandowski #lewandowska #p0lka
#bachata #lewandowski #lewandowska #p0lka
Gran +316
2 lata w trzeźwości, polecam każdemu nawet osobom zdrowym :)
#gotujzwykopem
Marynata:
-łyżka chilli w proszku (jak nie lubisz ostrego, to słodka papryka)
-łyżka pasty czosnkowo-imbirowej (można po prostu czosnek i zmiksowany imbir)
-łyżka suszonej kozieradki (bo świeżą ciężko kupić)
-pół łyżeczki garam masala
-szczypta kardamonu
-sól
-parę łyżek oleju
-2 łyżki jogurtu greckiego
Dobrze też zalać wodą na noc w szklance ok. 100g orzeszków cashew, lepiej się je potem blenduje.
Następnego dnia kurczaka
Komentarz usunięty przez moderatora
Ale masz rację, że restauracje są bardzo różne. Na przykład w mojej ulubionej restauracji indyjskiej, sos ma dość mocno wyczuwalny posmak marchewki. Być może w ten sposób oszczędzają na pomidorach, ale szczerze mówiąc to jest zaskakująco smaczny pomysł na tę potrawę.
@svickova: Polecam robienie sosu od początku w garnku. Dzięki temu nie musisz tego nigdzie
Komentarz usunięty przez moderatora
Pytam z ciekawości, bo nie wiem jakie są zwyczaje w lokalach restauracyjnych.
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Wiem natomiast, że garam masala, które trochę poleżało (nawet w hermetycznych opakowaniach) ma jakieś 30%-50% aromatu w stosunku do tej zrobionej chwilę wcześniej.
Dlatego robię sam.
Jakby co, tutaj wrzuciłem przepis.