Wpis z mikrobloga

tak, bo sam go robiłem


rozumiem że własny chleb najlepszy ale no bez przesady. jak bedziesz miał problemy to jeszcze się zrazisz do wlasnych wypieków

i nie wiem czemu spleśniał tak szybko ( ͡° ʖ̯ ͡°)


to nie jest powód żeby go jeść teraz. co najwyżej zrób jeszcze raz i uważnie kontroluj w jakich warunkach trzymasz

@itfind:
@pixel_ w woreczku foliowym i obstawiam, że to było przyczyną ( ͡° ʖ̯ ͡°) dodatki były np. orzechy i żurawina. Co ciekawe nalot jest tylko z zewnątrz, w środku wydawał sie ok. Następny będę przechowywał pod ścierką, zobaczymy ;)

Dzięki wszystkim za pomoc, zamykam temat ( ͡º ͜ʖ͡º)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@itfind: tak, trzymanie w szczelnym opakowaniu jak folia powoduje, że wolniej schnie ale dużo szybciej pleśnieje. Trzymaj w papierowej torebce albo lnianym woreczku. Pod szmatko też może być. Lepiej żeby podsechł niż spleśniał, najwyżej grzanki zrobisz albo jajochlebki ¯\_(ツ)_/¯