Aktywne Wpisy
JayM +305
kot_kustosz +110
Z takich #!$%@? rzeczy to zrobiłam sobie sama tatuaż na stopie XD
Foto efektu końcowego w kom
tag: #kotkustosz
ig: https://www.instagram.com/kot_kustosz/
#pokazkota #tworczoscwlasna #kitku #rysujzwykopem #humorobrazkowy #koty #heheszki #chwalesie #pokazmorde
Foto efektu końcowego w kom
tag: #kotkustosz
ig: https://www.instagram.com/kot_kustosz/
#pokazkota #tworczoscwlasna #kitku #rysujzwykopem #humorobrazkowy #koty #heheszki #chwalesie #pokazmorde
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Hydro 80%
Trochę ciężko pracuje się z takim ciastem przy aktualnych temperaturach, ale coś tam wyszło.
#bojowkapiekarska #chleb #gotujzwykopem #pieczzwykopem
@patologia_ze_wsi: może słaby zakwas, albo przegarowany/niedogarowany, musiałbyś dać przepis i procedure to moze cos wymyslimy
Maka pytlowa przenna 650 470gr
Zakwas 241 gr
Sol 12 gr
Oliwa 4 lyzki
Woda 189gr
Wyrastał około 6h później próbowałem uformowac bochenek ale nie wyszło mi bo dodałem za dużo maki na blat i nie chciał się sklejać więc wstawiłem go tak jak poszło do piekarnika który grzałem 20min na 250 stopni i przy wstawianiu chleba zmieniłem temperaturę na 200.
@merho piekło się godzinę, półkę miałem najniżej jak mogłem, następnym razem ustawie 220 bo na blaszce piekłem :) dzięki za pomoc! :)
Hydro masz niskie w tym przepisie około 55. oliwa jest płynem i dolicz do wagi wody -20g, a zakwas masz pół na pół? Aktywny kiedy dokarmiany?
Zakwasu też sporo do ilości mąki.
@patologia_ze_wsi: jak prowadzisz zakwas? Ile gramów wody i mąki dodajesz przy dokarmianiu? Do jakiej ilości zakwasu je dodajesz? W którym momencie dodajesz zakwas do chleba?
Do chlebów pszennych nie dawaj więcej zakwasu niż 20% masy mąki, dajesz go za dużo, zakwas niszczy siatkę glutenową, a co za tym idzie masz lejące ciasto, którego nie możesz opanować.