#anonimowemirkowyznania Cześć, nie tak dawno temu pisałem, że moja żona trafiła do szpitala w szoku poporodowym, z schizofrenią paranoidalną. Okazało się, że cierpi na chorobę dwubiegunową. Jest na lekach, które dopiero ją stabilizują, ale ma niesamowite wahania nastroju. Nic ciekawego, jednego dnia chce rozwód, jestem gównem a drugiego dnia wszystko jest okej. Dobrze, że w Warszawie poznałem kilku ludzi i mi pomagają, bo samemu z dzieckiem jest ciężko :/ Oglądaliście #homeland? Jeśli nie to polecam, tak teraz wygląda moje życie, ale zamiast szpiegów jestem ja.
@LonNon: uciekaj, bo pojawiła się choroba? Zostawić kochaną osobę kiedy najbardziej potrzebuje pomocy? No kurde, chyba coś jej przysięgał jeśli są małżeństwem
@tomislawniepelka a to nie tak, że można ubiegać się o unieważnienie, jeśli jest to choroba ukryta przed małżonkiem? Tylko choroba, która już występowała PRZED ślubem?
@Vitru ChaD leczy się latami, często bezskutecznie lub z marnymi efektami. Użeranie się z taką osobą może zniszczyć psychikę tego gościa i w szczególności dziecka.
@LonNon: Wszystko zależy od przypadku. ChAD jest całym spektrum bardzo różnych zaburzeń o bardzo różnym stopniu nasilenia, objawach, czasie trwania, rokowaniu i jeszcze wielu innych czynnikach. Tutaj dodatkowo dochodzi połóg. Nie masz nawet minimalnego ułamka możliwości by przewidywać jak będzie w tym przypadku, statystyka jednak mówi, że szanse są duże. Więc odpuszczanie na samym początku jest bardzo słabe.
@tomislawniepelka: Tylko takie, które istniały PRZED jego zawarciem. Wszystko co zaczyna dawać objawy PO zawarciu związku małżeńskiego nie jest już podstawą do stwierdzenia nieważności małżeństwa w kościele rzymskokatolickim.
@Vitru no jeżeli dla Ciebie znajomość języka polskiego przynajmniej na poziomie podstawówki to bycie "specjalistą wyższej klasy", to wolę nie wiedzieć czy wiesz jak używać mydła czy papieru toaletowego.
Cześć,
nie tak dawno temu pisałem, że moja żona trafiła do szpitala w szoku poporodowym, z schizofrenią paranoidalną.
Okazało się, że cierpi na chorobę dwubiegunową. Jest na lekach, które dopiero ją stabilizują, ale ma niesamowite wahania nastroju.
Nic ciekawego, jednego dnia chce rozwód, jestem gównem a drugiego dnia wszystko jest okej. Dobrze, że w Warszawie poznałem kilku ludzi i mi pomagają, bo samemu z dzieckiem jest ciężko :/
Oglądaliście #homeland? Jeśli nie to polecam, tak teraz wygląda moje życie, ale zamiast szpiegów jestem ja.
#medycyna #gorzkiezale
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5f0777980494883b11f22cd7
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Przekaż darowiznę
[==============..........................] 36% (85zł/235zł)Uzbieraliśmy już na 2 lat działania AMW!
Bierz dziecko i uciekaj.
@Eustachiusz: choroby psychiczne sa jednym z powodow dla ktorych mozna wziac rozwod koscielny
Komentarz usunięty przez autora
Użeranie się z taką osobą może zniszczyć psychikę tego gościa i w szczególności dziecka.
Wszystko zależy od przypadku. ChAD jest całym spektrum bardzo różnych zaburzeń o bardzo różnym stopniu nasilenia, objawach, czasie trwania, rokowaniu i jeszcze wielu innych czynnikach. Tutaj dodatkowo dochodzi połóg.
Nie masz nawet minimalnego ułamka możliwości by przewidywać jak będzie w tym przypadku, statystyka jednak mówi, że szanse są duże. Więc odpuszczanie na samym początku jest bardzo słabe.
Komentarz usunięty przez autora
#analfabetyzm
xDDDDDDDD
No niestety, nie trafiłeś. xD