@ponurytraktorzysta to porcja do podziału xD przeważnie gotuje na kilka dni lub mrożę jedzenie, żeby sobie tylko odgrzać na szybko jak nie mam czasu gotować
@svickova ogólnie przepis pochodzi stąd Nie miałam co prawda wody gazowanej i dałam zwykłą, ale z gazowaną faktycznie będą lepsze. Ciasto jest dość rzadkie, ale takie ma być. Nalewam ciasto chochelką i już w trakcie nalewania pochylam patelnię w każdą stronę, żeby pokryło całe dno zanim się zetnie. Trzymam do zrumienienia na dość dużym ogniu (u mnie moc 7/9) I potem podbieram łopatką i odwracam. No i to wszystko robię na patelni
@spiaca_kapibara: Ale ładne wyszły. Co robisz żeby nie były zimne? Jak kłade jednego na drugiego jak robię ale i tak później gotowe wrzucam jeszcze na patelnie by je dogrzać.
@K-S- w sumie z dżemem jem na zimno, albo na bieżąco jak jeszcze smażę xD, ale z serem wolę ciepłe, więc składam na ćwiartki i takie 4 sztuki obsmażam jeszcze na patelni z obu stron, nie dość że ciepłe to jeszcze lekko przypieczone (。◕‿‿◕。)
#gotujzwykopem
Komentarz usunięty przez autora
Wstaje człowiek rano a tu świeżo upieczone naleśniki na śniadanie.
@ponurytraktorzysta to porcja do podziału xD przeważnie gotuje na kilka dni lub mrożę jedzenie, żeby sobie tylko odgrzać na szybko jak nie mam czasu gotować
@MMARS to się smaży ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie miałam co prawda wody gazowanej i dałam zwykłą, ale z gazowaną faktycznie będą lepsze.
Ciasto jest dość rzadkie, ale takie ma być. Nalewam ciasto chochelką i już w trakcie nalewania pochylam patelnię w każdą stronę, żeby pokryło całe dno zanim się zetnie. Trzymam do zrumienienia na dość dużym ogniu (u mnie moc 7/9) I potem podbieram łopatką i odwracam. No i to wszystko robię na patelni
****
każda gwiazdka, to oczywiście naleśnik, smacznego ( ͡° ͜ʖ ͡°)