Wpis z mikrobloga

@LibertyPrime: Jedyne co ich może teraz rozwalić, to jest śmierć albo jakaś choroba Kaczyńskiego. Podczas pandemii usadził nawet Gowina. On jest jedynym gwarantem tego, że to się nie rozpadnie.

Wszystkie rodziny są w spółkach skarbu państwa. Większość posłów z porozumienia też je ma. To co się działo podczas pandemii pokazało, że rozłam jak na razie im nie grozi, ponieważ PiS jest w stanie utrzymać większość w parlamencie, a tacy Gowinowcy
  • Odpowiedz
@LibertyPrime: ale ty wiesz że jak będzie 100 okręgów które PiS chce wprowadzić, to z tym 11% konfederacja będzie miala mniej posłów niż teraz? i to dużo mniej xD już nie mówiąc o tym że nie ma Hołowni, a ta sondażownia to ogólnie gówno.
  • Odpowiedz
@wAr1948: to nie jest tak że sondaż ma odzwierciedlać tylko 1 kandydata dobrze xD liczy się ogólnie jak przewidują wyniki, to że akurat dobrze soię bosak w tabelke wpisał nic nie znaczy
  • Odpowiedz
@justkilling: Wybrałem dane ze strony ewybory.eu, wziąłem ostatnie sondaże prezydenckie wybranych sondażowni z okresu 19-25.06. Dotyczą I tury. Social Changes jest w czołówce najlepszych prognoz.

Podsumowałem o ile pomyliły się przewidywania względem wyniku oficjalnego, całość odchyleń zsumowałem (Czyli, jeżeli sondażownia pomyliła się przy Dudzie o 2% i przy Bosaku o 2% to wynik poniżej będzie równy 4%, im wyżej tym gorzej):

IBRIS = 8.25%
Social Changes
  • Odpowiedz
Przypominam że w 2007 rozmontowali się sami. Patrząc na to jak się żrą nie wykluczam powtórki.

@LibertyPrime: Przy czym jeden z ich koalicjantów na stałe wyleciał po tym z polityki, drugi skończył na sznurze.

A PiS ma teraz władzę
  • Odpowiedz