@KanalKulinarny @s0k1 Nigdy nie smaruje jajkiem - przepis babci i mojej mamy :) a śliwki nie mają się #!$%@?ć na mamałygę bo jakbym chciała ciasto z powidłami to bym je zrobiła xD
@Emulsja 2 szklanki mąki (plus troszkę do posypania na reke, sypie z opakowania więc nie powiem dokładnie ile) szklanka cukru pudru pół kostki margaryny pół kostki masła łyżka smalcu (serio smalec daje super kruchość) jedno jajko łyżeczka proszku do pieczenia. Szybko zagnieść schłodzić później wyłożyć blaszkę papierem i na surowe ciasto wyłożyć połówki sliwek i zrobić kratkę czy co tam się chce :)
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora
@s0k1
Nigdy nie smaruje jajkiem - przepis babci i mojej mamy :) a śliwki nie mają się #!$%@?ć na mamałygę bo jakbym chciała ciasto z powidłami to bym je zrobiła xD
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora