Aktywne Wpisy
ChamskoCytuje +87
Byłem wczoraj u znajomej która ma dwa koty. Siedzimy sobie w salonie, pijemy kawkę, a ja kątem oka widzę jak jeden pchlarz wskakuje na blat w kuchni i sobie obwą#!$%@? produkty tam zostawione XD Zwróciłem jej uwagę, ale powiedziała że jest ciekawski i zaraz sam zejdzie. No ok, ale 20min wcześniej grzebał w swoich gównach w kuwecie, a nie widziałem żeby po tym szedł pod prysznic umyć łapy XD Zrobiła potem jakieś
luxkms78 +52
Mąki i rzeczy z pizzermana doszły i tak:
*mąka Caputo Nuvola - najlepsza na jakiej operowałem. Ciasto po niecałych 24 h elegancko napompowane i lekkie w dotyku. Nie rozrywało się.
*semolina od Caputo - wyjebisty efekt. Pięknie podsuszyła boki przez co były chrupiące i przypalone.
*no i kratka do studzenia wypieków. Spód odparowuje i jest sztywniejszy i chrupiący.
Male koszty, także polecam zainwestować. Zapraszam. Smacznego.
#pizza
Komentarz usunięty przez autora
Super mąka polecam. Teraz mak Poliselle i to jest jakies gówno przy tym.
@spokoromek: Ja właśnie kupiłem 2kg i po pierwszym wypieku jestem zdania, że chyba jednak wolę Molino Spadoni PZ4.
Poliselle się wszyscy tak zachwycają, że super smakuje, ale szczerze mówiąc to dla mnie wszystkie mąki, których próbowałem w smaku są nie do odróżnienia XD Jedynie trochę inaczej się z ciastem