Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
Dobra mordeczki,
Mąki i rzeczy z pizzermana doszły i tak:
*mąka Caputo Nuvola - najlepsza na jakiej operowałem. Ciasto po niecałych 24 h elegancko napompowane i lekkie w dotyku. Nie rozrywało się.
*semolina od Caputo - wyjebisty efekt. Pięknie podsuszyła boki przez co były chrupiące i przypalone.
*no i kratka do studzenia wypieków. Spód odparowuje i jest sztywniejszy i chrupiący.

Male koszty, także polecam zainwestować. Zapraszam. Smacznego.

#pizza
źródło: comment_1600450748o4UJ43w15OgQFtvxhkH0c9.jpg
  • 7
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Kapitalis: na pamiętam czasów. Kalkulowana z KMP na 24 h wyrastania TO i TK - 6 porcji po 260 g. Ok. 3g drozdzy.
Super mąka polecam. Teraz mak Poliselle i to jest jakies gówno przy tym.
*mąka Caputo Nuvola - najlepsza na jakiej operowałem. Ciasto po niecałych 24 h elegancko napompowane i lekkie w dotyku. Nie rozrywało się.


@spokoromek: Ja właśnie kupiłem 2kg i po pierwszym wypieku jestem zdania, że chyba jednak wolę Molino Spadoni PZ4.

Poliselle się wszyscy tak zachwycają, że super smakuje, ale szczerze mówiąc to dla mnie wszystkie mąki, których próbowałem w smaku są nie do odróżnienia XD Jedynie trochę inaczej się z ciastem