Wpis z mikrobloga

Kimchi (proporcje na ok. 5L)

- kapusta pekińska 2 główki
- marchew 3 szt
- rzodkiew biała 1szt
- por 1szt
- mąka ryżowa
- sos rybny
- cebula
- czosnek
- imbir
- cukier
- papryczka Gochugaru (proszek)

("szklanka" to u mnie szklanka "po nutelli")

Przygotowanie kapusty:
Kapustę umyć, pokroić w małe kawałki (takie żeby dało się je później zjeść bez krojenia). Włożyć kapustę do miski z zimną wodą i wypłukać.
@1950M: można zjeść samo, jako surówkę do obiadu obok schabowego i ziemniaków, można pomieszać z mąką i zrobić pycha naleśnika na patelni, można zasmażyć z ryżem i tofu/mięsem i podać z jajkiem sadzonym (kimchi bokkeumbap, pycha obiad), można zrobić zupę na jego bazie (coś jak nasz kapuśniak tylko ostra), no zastosowań jest mnóstwo :)