Wpis z mikrobloga

@Froto: Kup łososia, oskóruj, cześć upiecz, część surowa, ze skóry zrób chips, to chyba najsmaczniejsze rolki jakie jadłem. Omijaj paluszki surimi i inne gówna. Kup krewetki, zrób w tempurze. Nori tylko Gold. Cienka warstwa ryżu. Z zieleniny to ogórek, awokado, tykwa, sałata karbowana dla ozdoby. Z dodatków serek philadelphia. To tak na początek, a wyjdą smaczne :)
@Froto tego tipa jeszcze nie widziałam: za philadelphie nada się każdy tańszy serek śmietankowy kanapkowy (puszysty z biedry, Piątnica - Twój smak itd.)
W sushi kluczowe jest odpowiednie ugotowanie ryżu (koniecznie wypłucz go przynajmniej ze 3 razy przed).
W następnej kolejności - co włożysz w rolkę to już Twoja fantazja, natomiast nie tylko smak zależy od składników a również poziom trudności w zwijaniu. Musi być ciasno! Łatwiej idzie kiedy elementy typu ogórek
@Froto: Jeżeli chodzi o serki to arla ma fajne, smakowe.
Z dodatków lubię marynowaną rzepę/rzodkiew. Nawet w auchan kiedyś dorwałem.
Super jest taki rodzaj sushi jak gunkan - z tatarem z łososia (ew. innej ryby) lub kawiorem.