• Wykop.pl
  • Wykopalisko 377
  • Hity
  • Mikroblog
  • Szukaj
  • Dodaj
  • Zaloguj się
    • lub
    • Zaloguj przez Facebook
    • Nie masz konta? Zarejestruj się.

Mikroblog :

• wszystkie wpisy
    • aktywne
    • gorące dyskusje
    • ulubione
    •  
      Rejken 1 rok 6 mies. temu

0

Hej,
      Mam zamiar wymienić kilka podzespołów w swoim PC [procesor, płyta główna, ramy]. Komputer przeznaczony będzie głównie do pracy w programie Adobe After Effects. Mój budżet to 2500 – 3000 zł.

Co do procesorów brałem pod uwagę testy robione przez jednego z YT’ubera w filmiku:
      https://youtu.be/y7ukz8WUdW4?t=438
      Modele które mnie interesują postanowiłem umieścić w jednym miejscu:
      https://i.imgur.com/LwhZ92X.png
      Myślałem, że Ryzen 9 3900X będzie dobrym kandydatem do kupna z tą ilością rdzeni / wątków oraz pamięcią podręczną, ale z jakiegoś powodu zajął 3cie miejsce na mojej liście przy After Effeckie. W innym artykule z testami z 2019 roku uzyskał ciut lepszy wynik niż AMD Ryzen 7 3700.

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/After-Effects-CPU-Roundup-AMD-Ryzen-3rd-Gen-AMD-Threadripper-2-Intel-9th-Gen-Intel-X-series-1533/

Co do płyty głównej, któraś z chipsecie b550.

Ramy 32 GB 3600 mhz

#amd #intel #adobe #animacja #aftereffects #premierepro #pcmasterrace #komputery

• udostępnij
        • Facebook
        • Twitter
        • Link
      ‹ embed ›
      •  
        boguslaw-de-cubalibre 7 mies. temu

0

@Rejken: za mało ramu xD

• udostępnij
          • Link
      •  
        Rejken 7 mies. temu

0

@boguslaw-de-cubalibre: Nie ważne co, ramów zawsze będzie za mało :P

• udostępnij
          • Link

Gorące dyskusje ostatnie 12h

2-aminopirydyna 11 godz. temu

+413

Tak, tam po lewo wyasfaltowane to ddr, ale jak założysz obcisłe lumpy to już nie musisz z niej korzystać #rower #polskiedrogi #pedalarze #bekazpodludzi

. . . kliknij, aby rozwinąć obrazek . . .

odpowiedzi (135)

Ustrojstwo 9 godz. temu

+194

#rosja #japierdole

odpowiedzi (51)

snorli12 10 godz. temu

+100

Ogród składający się z następujących Tuje + trawnik + kostka brukowa to nie jest ogród ( ͡° ͜ʖ ͡°) #niepopularnaopinia #takaprawda #ogrod #budujzwykopem #dom #polska

odpowiedzi (44)

• pełna lista

Wykopalisko

• Koszty związane z wojną na Ukrainie dopiero przyjdą. Koszty związane z wojną na Ukrainie dopiero przyjdą. 268
    • Rosyjscy hakerzy wypowiedzieli wojnę Polsce Rosyjscy hakerzy wypowiedzieli wojnę Polsce 129
    • Laptop Huntera Bidena: Wszystkie 128 775 e-mail są dostępne. Aby uzyskać dostęp
      zaloguj się lub załóż konto.
    • Ukrainiec zawrócił na drodze ekspresowej S17 Ukrainiec zawrócił na drodze ekspresowej S17 80
    • Sprzedaż „Gazety Wyborczej” spadła do 52 tys. Sprzedaż „Gazety Wyborczej” spadła do 52 tys. 110
    • Gwałty z aplikacji Gwałty z aplikacji 96
    • CoolCola zamiast Coca-Coli. Tak Rosjanie będą teraz podrabiać napoje CoolCola zamiast Coca-Coli. Tak Rosjanie będą teraz podrabiać napoje 68
    • RPO o reformie sądów: kontrowersyjne konstytucyjnie zwiększenie uprawnień Ziobry RPO o reformie sądów: kontrowersyjne konstytucyjnie zwiększenie uprawnień Ziobry 72
    • Zatrzymano b. przewodniczący Sądu Najwyższego Słowacji. Poparł atak Putina Zatrzymano b. przewodniczący Sądu Najwyższego Słowacji. Poparł atak Putina 63
    • Rosyjscy wojskowi wzięli łapówki. Tak rozpracowano akcję specjalną wobec... Rosyjscy wojskowi wzięli łapówki. Tak rozpracowano akcję specjalną wobec... 66

Reklamy Google

Przydatne linki

• Idea Wykopu
    • Regulamin
    • Reklama
    • Blog
    • Polityka prywatności
    • Informacja o cookies
    • Pomoc i FAQ
    • Kontakt
    • Archiwum
    • Ranking użytkowników
    • Osiągnięcia
    • Tagi
    • Dodatki
    • Dla programistów
    • Wykop Poleca
    • Quiz
    • Zamów koszulkę
    • wykopane
    • wykopalisko
    • komentarze

Chmura tagów

hardware humor internet technologia rozrywka nauka programowanie software sztuka bekazpisu ciekawostki ciekawostkihistoryczne ekonomia europa finanse gospodarka gruparatowaniapoziomu heheszki historia inflacja kosciol kultura muzyka pieniadze polityka polska rosja ruskimir samochody swiat ukraina usa wojna wydarzenia wykop zainteresowania

Drogi Wykopowiczu

w załączonym linku do Polityki Prywatności przypominamy podstawowe informacje z zakresu przetwarzania danych osobowych dostarczanych przez Ciebie podczas korzystania z naszego serwisu. Zamykając ten komunikat (klikając w przycisk “X”), potwierdzasz, że przyjąłeś do wiadomości wskazane w nim działania.

Polityka plików cookies

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.