xD
pokaż spoiler #polska #covid #bekazpisu #heheszki #szachy #humorobrazkowy
@Wuja66: Ja w dzieciństwie się zastanawiałem, czy jakby tak zdrowo podrasować kredensa, to czy ta czerwona kreska wybiłaby dziurę w obudowie licznika XD
spojrzałby na taką Suprę czy Skyline
@Iskaryota: jakbym w latach '90/'00 w Polsce zobaczył R34 albo Supre to bym musiał majty zmienić, a nie zaglądać do środka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Wuja66: w latach 90" czego spodziewałeś się po uwczesnych dzieciakach. Dla nas szczytem motoryzacji był polonez, a gdy przyszły 10 letnie golfy II prosto od niemca które mogły jechać 150 to mało dzieciaki nie srały po gaciach.
@Iskaryota: haha, rodzice w latach 90 sprowadzili hondę Civic z USA. Oczywiście zegar w milach do 120. Raz autentycznie kolega się popatrzył i się zaśmiał że tylko 120 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@aksal89: Jak byłem dzieckiem to ten licznik był dla mnie jak science fiction w porównaniu z typowymi, okrągłymi zegarami.
@Wuja66: u nas to ile miał rur wydechowych ten był szybszy, ja niestety lubowałem w samochodach bardziej ludowych niż sportowych więc byłem na przegranej pozycji ://
@Wuja66 nie tylko dzieci tak robiły :) w drugiej części Psów jest scena, w której Młody niby próbuje ukraść samochód i podjeżdża policja a on odchodzi od niego i krzyczy do Franza i Wolfa: "200! mowilem ze więcej nie pójdzie! "
@Wuja66: ja miałem lepszą akcję jak byłem mały, myślałem, że kierunkowskazy to taka nawigacja i jak jechaliśmy taksówkami z mamą to na głos gadałem gdzie jedziemy, żeby sprawdzić czy działa no i działało XD
@tata-szymona jechałem 2 lata temu mercem w123, słynna beczka z Norwegii do Polski na malowanie, przy 150 miał 115 na gps. Silnik 3l diesel a skrzynia 4 biegowa, no ale samochód z 73 bodajże.
@siona: w większości samochodów nadal to plus minus działa xD
Ja mam teraz nieliczny wyjątek, licznik wyskalowany do 210, a vmax GPSowy 215, więc jak się zamknie licznik to wskazówka zbliża się do zera xD
@aksal89: ja się zastanawiałem, czy jakby przy maksymalnej w maluchu włączyć ssanie, to czy by to jeszcze pomogło xD
@siona: obejmowali? Mieliście jakieś wymyślone założenia, samochód wtedy jechał tyle ile licznik pokazywał i koniec( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Wuja66: U mnie do 260 zegary, a z górki jedzie 210 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Najsłabszy silnik co ledwo 180 uciągnie, też ma te zegary
jakbym w latach '90/'00 w Polsce zobaczył R34 albo Supre to bym musiał majty zmienić, a nie zaglądać do środka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@radziuxd: Rok 1998. do sasiadki w bloku przyjechal jakis wujek z Norwegii Toyota Celica to caly blok napierdalal fotki na jego masce xDD
gdzies mam nawet fotke swoja xDD
spojrzałby na taką Suprę czy Skyline to by się zawiódł, tam było tylko do 180 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Iskaryota: a tymczasem taki Golf IV z 1.4 75 KM ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@SweetDreams: Kolega ojca miał Golfa 4 z tymi zegarami, nie wiem czy akurat taką wersję silnikową, ale jak zobaczyliśmy to 260 to się niemal z sąsiadami posraliśmy z wrażenia. W naszej gówniarskiej wyobraźni, tego Golfa przebijał tylko Ford Probe którym jeżdził chłopak sąsiadki, miał nadwozie coupe, chowane światła i był czerwony, więc musiał być szybszy niż wszystko inne.
@ziemniag: tego nie wiedziałem, właśnie myślałem, że prócz odcięcia powietrza dochodzi jeszcze do dostarczenia paliwa. Dzięki mirku( ͡° ͜ʖ ͡°)
@aksal89 ... jak ktoś miał zadbane polonezy i duże fiaty to spokojnie prędkość dochodziła między 160 170 180... tylko że większość mogła sobie o tym pomarzyć i pierdolą głupoty że te auta tyle nie jeździły... oczywiście mówię na oryginalnych częściach bez żadnych przeróbek.
@Wuja66: Oj tak było, tak się samochodami podniecało i orientowalo tzw ile wyciągnie. Jak miał to mityczne 200 na liczniku to były same ochy i achy przy Polonezach,Fiatach 125p, Fiatach 126p tzw Maluchach Zastawach, Skodach i Zaporożcach..¯\_(ツ)_/¯
@Wuja66: @baqs:
Jak chodzi o liczniki aut z USA to od lat 70. do początku 90. przepisy wymagały żeby licznik się kończył na 85 milach na godzinę, nawet jeśli auta były w stanie rozwinąć więcej.
@radziuxd:
R34 raczej nie ma szans że był, ale Supry się trafiały w latach 90, chyba nawet kilkanaście sztuk się przewinęło przez tag #czarneblachy
@SweetDreams: Siostra ma 1.4 16v i ma do 220, 1.9 90KM też miały do 220. Dopiero ta wersja 1.9 101KM miała 260 na blacie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@dolan03: jeździłem 1.6 2001 i miał 260 ( ͡° ͜ʖ ͡°), w firmie było parę w tym jeden 1.4 i też miał 260 choć tutaj to był praktycznie "składak" z kilku więc nie zdziwię się jak zegary były nieoryginalne
@tata-szymona: Gratuluje odwagi,moj przy licznikowych 130 tak wył z bólu że wiecej nie probowalem
@derekperek122: Kurde dobry pomysl,w dzisiejszych czasach do zrealizowania.Tzn kierunkowskazy dzialalyby normalnie,ale GPS moglby zaswiecac same kontrolki
@Mjj48003: @Enignum: @twinzpl:
Za analogowe zegary gdzies juz sie chyba nawet doplaca.To logiczne w sumie że element drozszy w wykonaniu jest bardziej premium
@Wuja66: Jak byłem mały to pamiętam większość miała max 220 takie w myślach "ech, szkoda", a jak znalazłem 240 albo nawet 260 to się mega jarałem, że to musi być szybkie auto xD
@Wuja66: Kurde to my z kumplami zaglądaliśmy przez okno czy któryś nie ma zamontowanego w desce zegarka, bo na komunie to już każdy wolał rower zamiast zegarka, a trzeba było wiedzieć kiedy wracać do domu żeby dupsko nie było sprane :D
@Wuja66: sąsiada tata prowadził komis samochodowy i pamiętam jak zaczął wracać z pracy 3000 GT. Jaki to robiło szał wtedy. A jego syn był wtedy królem na osiedlu.
wyborcza pozwoliła wystrzelać się funkcjonariuszom i odpala kolejne taśmy
pokaż spoiler #neuropa #polska #bekazprawakow #bekazpisu #afera #policja
XDD
#heheszki #takaprawda