Jak myślicie, dorośnie i zrozumie czy to już przypadek nie do uratowania ?
#bekaztwitterowychjulek #bekazlewactwa
Zajebiście, moja dziewczyna rozpętała u mnie w rodzinie aferę, że o ja cie chuj... Mianowicie powiedziała, że moja 7 letnia bratanica ma ci*kę... Teraz dostaje telefony od żony brata, brata, mojej matki.
Z dziewczyna jestem od 4 miesięcy, ostatnio zapoznałem ją z moim bratem i jego rodziną. Ona ma super podejście do dzieci, bratanica normalnie straciła dla niej głowę. Ciągle dopytywała się mnie kiedy znowu przyjdzie ciocia. Tak ją polubiła, że bratowa zadzwoniła kilka dni temu czy może nie chcielibyśmy dzisiaj spędzić kilka godzin z małą bo ona ciągle się dopytuje o ciocię. Mówię ok, przywieź małą do mnie, wpadnie dziewczyna i trochę spędzimy czasu razem.
Po 2 godzinach bratanica wychodzi z kibla cała zalana łzami i mówi do nas, że ją piecze "pipi" - tak mój brat z żoną mówią na jej, sami wiecie co. Dziewczyna mówi co cie piecze? Na co mała odpowiada "pipi'. Dziewczyna zorientowała się o co chodzi i pyta się co mała robiła w kibelku, że ją piecze na co ona odpowiada no nic, siku i się drapie i płacze.
Dziewczyna mówi do mnie zadzwoń do jej rodziców na co ja mówię lepiej z taką informacją lepiej Ty zadzwoń no i zadzwoniła... Wypaliła wprost do bratowej, że mała poszła do toalety i wyszła zapłakana i mówiła, że pieczę ją cika i cały czas ją piecze i nie wiemy co robić czy ja mam ją odwieźć z powrotem do domu czy oni po nią przyjadą?
Bratowa jak usłyszała, że dziewczyna powiedziała, że bratanicę swędzi cipka to wpadła w szał. Dziewczyna spytała się jej jak ma mówić inaczej na ci*kę? Że w takim razie małą swędzi srom... Koniec końców oddała oddała mi telefon i bratowa zaczęła krzyczeć, że moja dziewczyna jest pierdolnięta, czy ona jest jakaś nienormalna, że natychmiast mam przywieść jej dziecko do nich.
Skończyło się na tym, że odwiozłem bratanice i dostałem istny opierdol od brata i bratowej, że jak moja dziewczyna może mówić o małej 7 letniej dziewczynce, że ma ci*kę i srom że ona jest nienormalna, ze więcej mała się z nią nie spotka i że w ogóle z kim ja się kurwa spotykam.
Dostałem też telefon od mojej matki bo już o wszystkim się dowiedziała i mówiła, że z kim ja się spotykam, że co za świństwa ta dziewczyna mówi o małym dziecku, że to może jakaś pedofilka jest.
Moja dziewczyna twierdzi, że nic złego nie zrobiła bo słowa ci*kpa i srom sa normalnymi słowami i jak niby miałaby inaczej mówić? Ja rozumiem, że to normalne słowa ale nie w stosunku do małej dziewczynki i ze dziewczyna trochę przegięła ale to w sumie jest najmniejszy problem bo nie wiem co mam teraz zrobić z bratem, bratowa i moją matką... Czekać aż się wszystko uspokoi i próbować porozmawiać z nimi na ten temat? Czy no nie wiem porozmawiać z dziewczyną i ją próbować przekonać żeby ich przeprosiła czy jak?
#rozowepaski #logikarozowychpaskow #niebieskiepaski #logikaniebieskichpaskow #zalesie
@na_wieki_wiekow_Amen: mała w przedszkolu już pewnie parę razy tego typu słowa słyszała. Nie ma o co robić spiny. Zaraz pójdzie do szkoły (o ile już nie chodzi), to dopiero brat z bratową poznają prawdziwą mowę polskich domów ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°) Absolutnie nie powinna nikogo przepraszać, bo nie ma za co. Porozmawiaj z rodziną żeby nie robili z igły wideł i koniec tematu. Jeśli będą dalej mieć o to spinę, to przekaż im, że są odrealnieni i odpuść temat.
@na_wieki_wiekow_Amen: Czy Ty próbujesz zwalić winę na swoją dziewczynę? Bo czytają twoje komentarze to takie można odnieść wrażenie.
@na_wieki_wiekow_Amen: ale ja bym gnil z nich wszystkich gdybym mial taka sytuacje :D :D olejcie tych sztywniakow kiedys im przejdzie :D
@na_wieki_wiekow_Amen: i powinieneś zburać matkę brata i szwagierkę, a tak to zachowałeś się jak cipka. Tacy ludzie jak twoja rodzina mają problem rozmawiać o narządach rozrodczych a jak słyszą o edukacji seksualnej, to dostają kociokwiku. Z tą dziewczyną jesteś bo tak fajnie czy planujesz być w poważnym związku? Wiesz że nadejdzie czas kiedy założysz rodzinę i ona będzie miała być dla ciebie ważna a pozostała już tak trochę mniej?
@na_wieki_wiekow_Amen: oj mireczku mam nadzieje ze nie masz pojebanej rodzinki bo brzmi jakbys wpieprzyl siebie i konkubine w problem klasy JP2 albo i gorzej.
@tulinka_kat: jesli to co OP napisal to nie bait to musial miec inne znaki ze jego rodzina jest niedojebana, jesli to wie i ignoruje bo wciaz chce z nimi byc... no cóż wejdą mu kiedys na głowe ze swoimi debilizmami, imo nie ma tu kompromisu, nawet jesli dziewczyna "przeprosi" to i tak bedzie skreslona na imprezach rodzinnych, szkoda czasu
@na_wieki_wiekow_Amen W rozmowie doroslych osob miala powiedziec ze bratanice pipi swedzi? Dorosli ludzie pomocy, moze rzeczywiscie dziwnie by mi bylo mowic do dziecka o cipce ale to byla rozmowa doroslych osob wiec XDDD
@na_wieki_wiekow_Amen: rozumiem jakby powiedziała, że małą piecze pizda, ale cipka? jesteście tam jębnięci.
@na_wieki_wiekow_Amen: nie brzmi, to jak miała powiedzieć, pusia..Masz chorą oruderyjną rodzinkę, powodzenia życzę tej Twojej bo mi jej normalnie szkoda
@na_wieki_wiekow_Amen: Nie, nie brzmi to wulgarnie. Jesteście wszyscy jacyś niepełnosprawni umysłowo, cała rodzinka bez wyjątku.
@na_wieki_wiekow_Amen: jeszcze jakby to powiedziała do dziecka... Dobrze, że nie użyła słowa pochwa, bo już by bagiety pukały do drzwi
@na_wieki_wiekow_Amen: A - i nie dziewczyna rozpętała aferę w rodzinie, a rodzina sama rozpętala aferę wśród siebie napadając na twoją dziewczynę.
@na_wieki_wiekow_Amen: To teraz ci coś wyjasnie, prosto od czlowieka ktory jest troche autystyczny (nie mam papierów ale od dziecka zachowywalem sie lepiej od innych, myslalem o wielu rzeczach i wrecz krytykowlaem te bez sensu. Ale to nie temat o tym, po prostu dla mnie wszystko ma logike).
I wasz podludzki aspekt srania sie o konkretne słowa jest debilny. W 99% sam uzywam slow ktore mi wygodnie uzywac, tak mozna uczyc sie eufemizmow, mozna uzywac specjalnie dobranych slow zeby cos wywolac u odbiorcy ale to tylko dlatego ze to tak dziala na was podluzi. Ja zawsze najpierw odczytuje przekaz faktów (tłumacze to sobie na jezyk "logiczny") a później wgl mysle o formie przekazu. Niestety dopóki tacy podludzie jak ty czy twoja rodzina beda podatni na zabawy słowne to beda one trwac.
Mam nadzieje ze to bait lub pasta.
Nawet jak to jest bait to to jest ogolna prawda. Dajecie sie sami jebac w dupe tym zasciankowym pretensjonalnym mysleniem nauczonym was w procesie socjalizacji.
@na_wieki_wiekow_Amen: cipka to rzeczywiście wulgarne słowo, a takich ponoć przy dzieciach nie wolno używać, ale co im srom zawinił?
@na_wieki_wiekow_Amen: bratowa jebnięta, tyle w temacie, nawet nie szukaj dla niej wymówek bo nie ma sensu.
@na_wieki_wiekow_Amen: xD no nw dla mnie mowic cipa w kontekscie takiego dziecka nie jest zbyt normalne, ale widac standardy z protestow przenikly juz do zycia codziennego, a malym chlopcu tez srednio mowic ze go boli penis ale co ja tam wiem, nie jestem zbyt progresywny
@flumpy_bread: co ty pierdolisz? XD Gada dwóch dorosłych ludzi i co ma powiedzieć? Boli ją pipi? Czy co xD
@na_wieki_wiekow_Amen: masz kolego jebniętą rodzinę i normalną dziewczynę. Tak, siedmiolatka ma cipkę. Po prostu się jej nie rucha.
@na_wieki_wiekow_Amen: powiedz dziewczynie że wsadzisz jej siusiaka w pipi, to będzie niezapomniana noc
@na_wieki_wiekow_Amen: to jest tak wybitnie głupi powód do robienia takiej afery, że podejrzewam, iż bratowa była zazdrosna, że masz fajną dziewuchę i chciała Ci sabotować związek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Teraz będziesz miał presję od rodziny by zerwać, ot zagrywka mało subtelnej baby w domowej polityce
@Zerp: Rodzine z krwi ma się jedną, wszystko zależy od podejścia do niej. Jedni są z nią związani, inni nie i widza rodzine jakie więzi emocjonalne, a nie krwi. To wiele zmienia przy decyzji co do postępowania. Ja spojrzałam na to po prostu ze swojej perspektywy.
@na_wieki_wiekow_Amen: Cipka jest taka sama częścią ciała u dużej jak i u małej dziewczynki, dziecię powinno się uczyć prawidłowego nazewnictwa, nie wykształcać irracjonalny wstyd. Mali chłopcy też mają penisa/prącie jeśli sam tam fakt gorszy twoją rodzinę to może oni mają jakieś nieczyste myśli.
@na_wieki_wiekow_Amen: że się zastanawiasz, czy słusznie zareagowała Twoja popierdolona rodzinka to też jest dziwne XD Kiedy pipi zamienia się w cipkę w takim razie? Jest jakaś magiczna granica? Chciałbym się czasem zanurzyć w odmęty myślenia takiego człowieka.
@na_wieki_wiekow_Amen Jebnięci fest i pewnie zatwardziałe betony że nie wytłumaczysz... Znam podobne akcje z moim ojcem i jego rodziną
@na_wieki_wiekow_Amen: rzuć dziewczynę, pochodzisz ze zjebanej rodziny.
Bez urazy, ale taka prawda.
Dziewczyna jest spoko i się marnuje.
pokaż spoiler no chyba, że jest brzydka.
@na_wieki_wiekow_Amen: chłopie wraz ze swoją rodziną jesteś pierdolnięty. 7 letnie dziewczynka i o muj bosze ona powiedziała cipka
@na_wieki_wiekow_Amen: U mnie w rodzinie córka ma cipkę, a żona cipę. Nie wiem czy to innym brzmi wulgarnie, ale to dla nas normalne słowa.
@na_wieki_wiekow_Amen założę się ze wszystkimi mirkami o przekonanie o to że ta twoja obecną jeszcze dziewczyna spierdoli sama ze związku po tej inbie, nie dość że masz rodzinkę popierdoloną to jeszcze jej bronisz
@na_wieki_wiekow_Amen: Normalne słowo, i to w rozmowie 2 dorosłych osób. Jeśli ty widzisz coś w tym złego to raczej nie dojrzałeś do poważnej relacji z twoja kobietą. Wróć do piaskownicy z bratanica tam będziesz bezpieczny.
@na_wieki_wiekow_Amen: ciekawe co odpowiedziałeś bratu na ten opierdol. Mam tylko nadzieję, że obroniłeś siebie i swoją dziewczynę przed absurdalnymi zarzutami.
@SweetStrawberry: Oj można się zdziwić o jakie pierdoły dorośli ludzie potrafią pokłócić się na wieki xD
@na_wieki_wiekow_Amen: Przynajmniej dziewczyna po 4 miesiącach wie, że nie warto się w to pakować. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@na_wieki_wiekow_Amen pierdół brata i bratową, załóż rodzinę ze swoją dziewczyną bo to jedyna możliwość żeby z Twoich genów wyrosło coś normalnego
@na_wieki_wiekow_Amen: masz pojebaną rodzinę i widać, że tobie też się udziela. No ale cóż rodziny się nie wybiera.
@na_wieki_wiekow_Amen:
Rodzinę wypalić żywym ogniem, małą adoptować.
Generalnie takie przypadki w rodzinie załatwiasz tak że ustawiasz asertywność na 100% kulturę na 50% i bronisz swoich racji. Mogą się na początku obrazić ale na dłuższą metę działa, ustalają się granice i jest po sprawie (aż do następnej sprawy :-)
Jest jeszcze rozwiązanie "asertywność pincet", kupujesz małej pod choinkę "Wielką księgę cipek" (tak, jest taka książka) i patrzysz znad karpia jak świat staje w płomieniach :-)
Gx
@na_wieki_wiekow_Amen: To, że masz zjebaną rodzinę to tam chuj, ale że ty stajesz po ich stronie i jeszcze każesz swojej dziewczynie ich przepraszać to mi się nie mieści w głowie. Weź ją zostaw w spokoju, bo jak widzę, to dopiero początek problemów w tym związku. Skoro w tak oczywistej sprawie nie potrafisz obronić swojej dziewczyny... jprdl DNO.
Moja dziewczyna twierdzi, że nic złego nie zrobiła bo słowa ci*kpa i srom sa normalnymi słowami
@na_wieki_wiekow_Amen: Takie to normalne słowo, że aż nie możesz go tutaj napisać normalnie...
@na_wieki_wiekow_Amen: rozumiem szał twej rodziny. Dziewczyna mogła powiedzieć "krocze". To brzmi bardziej dyplomatycznie
@na_wieki_wiekow_Amen: No troche krindż. Nie słuchaj wypokow bo widac ze to gimby sie wypowiadają. Ja bym tak nie mogl do zadzwonić do czyichś rodziców i powiedziec ze ich corke piecze cipka.
@na_wieki_wiekow_Amen: Ja to bym w sumie chciała wiedzieć od którego roku życia ma się cipkę, kiedy jest awans z pipi do cipki? Jest jakaś magiczna liczba? Obrządek? Szaman odprawia jakieś czary?
tak mój brat z żoną mówią na jej, sami wiecie co.
@na_wieki_wiekow_Amen: nie przejdzie Ci przez gardło, co?( ͡° ͜ʖ ͡°)
@na_wieki_wiekow_Amen ogólnie to od początku powinno się używać prawidłowych nazw narządów płciowych typu srom/pochwa. Potem chłopcy nie wiedzą co to penis, bo ciągle się używało jakichś sisi, pisi czy innych pipi xD
przepros dziewczyne za jebnieta rodzine, ciekawe jaką inbe by zrobili gdyby bylo cos powaznego
@zielonestopylucyfera: Przecież ta sytuacja miała miejsce dzisiaj a nie kilka dni temu.
@paradoksik: Tak, mówię, że moja dziewczyna ma cipkę ale ona ma 31 lat a nie 7... to taka "mała" różnica... Co innego mówić tak o dorosłej kobiecie a co innego o dziecku.
@na_wieki_wiekow_Amen: to zarzutka, tak?
Nawet niezła 5/10 sporo wykopków połknęło ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@na_wieki_wiekow_Amen: pokaż im tę książkę https://lubimyczytac.pl/ksiazka/51201/wielka-ksiega-cipek i wyjaśnij, że to rekomendowane słowo w edukacji seksualnej dzieci.
@na_wieki_wiekow_Amen dobrze ze nie posługują się jeszcze alegoriami jak kwiatuszek xDDD gdzie ja żyje...
@na_wieki_wiekow_Amen: a moja mała bratanica, niecałe 3 latka, chodzi i mówi, że ma „cipciojkę” ʕ•ᴥ•ʔ
niezły bajt, takie 2/10
@na_wieki_wiekow_Amen: Jak dla Ciebie słowo cipka tez jest wulgarne to tez jesteś zjebany. Zostaw te biedna dziewczynę
@na_wieki_wiekow_Amen: Nie słuchaj tych idiotów, cipka jest zdecydowanie wulgarne i na żadnej lekcji w biologii nigdy tego słowa nie słyszałem(ani w gimbazie ani w liceum), neutralne określenie, to pochwa albo wagina. To tak jakby siedmioletni chłopczyk mówił że ma chujka. Nie wiem gdzie to bydło się chowało i gdzie używanie wulgaryzmów w obecności dzieci jest normalne. Za dużo patostrimów.
Zajebiście, moja dziewczyna rozpętała u mnie w rodzinie aferę, że o ja cie chuj... Mianowicie powiedziała, że moja 7 letnia bratanica ma ci*kę...
A to oni o tym nie wiedzieli? Co z nich za rodzice?
@na_wieki_wiekow_Amen: Cipka to jest takie samo słowo oznaczajace część ciala. Tak jak dupa, cycki, reka czy lokieć. Dorośli ludzie czesto zwracaja dzieciom uwagę, czemu tak mówisz? To brzydko i w ten sposob rugają dziecko, jakby powiedzialo cos zlego. To dorosli sami nadają temu slowu obrazliwy wydzwiek. Tak mówią, bo tak samo im mówili rodzice. A czemu tak? Bo w szkole nie ma edukacji seksualnej, zeby o takich rzeczach mowic wprost, nie ma edukacji o tym w jaki sposob sie komunikowac miedzy sobą chociazby w tak pierwotnych rzeczach, jak posiadanie cipki czy penisa, ktore dotyczą kazdegl czlowieka z osobna. To smutne, ze uwazasz slowo cipka za wulgarne :(
@na_wieki_wiekow_Amen ostatnie zdanie uświadomiło mi, że jesteś tak samo upośledzony jak twoja rodzina. Kurwa Pipi,. Chyba bym się zesrał ze śmiechu jakby ktoś tak do mnie powiedział xDd
Przeproś dziewczynę za swoją rodzine. Ty ich trochę opierdol a nie jak widły w gnoju nie wiesz co masz zrobić, no stary!
ale to w sumie jest najmniejszy problem bo nie wiem co mam teraz zrobić z bratem, bratowa i moją matką...
@na_wieki_wiekow_Amen: Oddaj ich do zoo albo psychiatry ¯\_(ツ)_/¯
pokaż spoiler Bait jak chuj, musi to być bait, nie chcę wierzyć w to, że są tacy debile na tym świecie, zakrywam oczy i nie widzę...
@na_wieki_wiekow_Amen: słowo "cipka" jest akurat zjebane, ale robienie aż takiej afery o jego użycie jest jeszcze bardziej zjebane xd rodzina powinna nabrać trochę dystansu i nie robić takiego tabu z części intymnych, bo to tylko zaszkodzi temu dziecku, a twoja dziewczyna mogłaby znaleźć jakieś lepsze słowo na części intymne 7-latki niż cipka xd
@na_wieki_wiekow_Amen rozumiem cie opie. Jaki moja matka kiedyś opierdol dostała, bo moja wtedy 12 letnia siostra rozmawiała z 11 letnią kuzynką o menstruacji xd
@na_wieki_wiekow_Amen:
Ja się zastanawiam jakim cudem ludzie twojego pokroju w ogole umawiają się z jakimkolwiek kobietami xD.
@na_wieki_wiekow_Amen: Na miejscu twojej dziewczyny bym cię zostawił. Bałbym się w taką rodzinę zjebaną mieszać. U mnie małe dziewcznyki i małe chłopaki wiedzą że chłopaki mają siusiaki a dziewczynki cipki.
@na_wieki_wiekow_Amen za co ma ich przeprosić? Za to, że twoja rodzina zatrzymała się w 1980roku? Współczuję dziewczynie, że musiała słuchać za przeproszeniem takich idiotów.
@na_wieki_wiekow_Amen największą cipa w tej rodzinie to w takim wypadku ty. Dziewczyna nic złego nie zrobiła a ty chcesz ją namawiać do przeprosin?
@na_wieki_wiekow_Amen przecież kurwa powiedziała to przez telefon a nie do małej że swędzi ją cip..a. Po za tym zajebiście rodzicie że bardziej ruszyło ich słowo niż powód rozmowy xD
Nie zapomnij dodać #pasta
@na_wieki_wiekow_Amen: moj 3 letni chrzesniak od poczatku mowi, ze ma penisa. Ludzie sa jednak...
a malym chlopcu tez srednio mowic ze go boli penis
@flumpy_bread: penis to określenie medyczne.
@ksndr: też tego słowa nie lubię bardzo. I nie wyobrażam sobie uczyc dziecka za jego pomocą anatomii.
I w sumie jak dla mnie to neutralne ono nie jest, ale robienie afery o jego użycie to masakra xD
@na_wieki_wiekow_Amen: trochę prychłem xd wojna o słowo xd a jak ktoś powie "fiut" "gowno" albo "wysrała się" to też jest wojna? To jakiś bait xD
@na_wieki_wiekow_Amen: Ty się pierdolnij w łeb gościu, to jest normalne słowo. Należało się raczej zastanowić czemu ją tam boli a nie się bzdurami zajmować !!
@na_wieki_wiekow_Amen: rozumiem, że bratanica jest transem i dlatego nie ma cipki, ma za to penisa i stąd ta afera (ʘ‿ʘ)
@na_wieki_wiekow_Amen: nie rozmnażaj się, bo przekażesz geny swojej januszowej rodzinki.
@na_wieki_wiekow_Amen stary all is kla kochaj laske a jak ma RigCz to jeszcze lepiej, twoja bratowa jest pierdolnieta w sam kapelusz, na brata wyjebane bo stoi za żona normalne. Serio nic się nie stało afera o gówno.
@na_wieki_wiekow_Amen: no rodzina jebnieta ale dziewczyna też bez wyobraźni... Pójdzie dziecko do szkoły i zacznie rozpowiadać wszystkim nowe słowo które poznało i dopiero wtedy się zacznie gownoburza.
@na_wieki_wiekow_Amen: A później się wychodzą takie na świat, gdzie dziewczyna kolegi mówi na chuja jego Filipek XD
@na_wieki_wiekow_Amen: MIras przykro mi, ale dziewczyna pewnie Cię rzuci, jak się kapnęła że może wżenić się w jebniętą rodzinkę ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ja rozumiem, że to normalne słowa ale nie w stosunku do małej dziewczynki
@na_wieki_wiekow_Amen: tam u was na chacie, to coś poszło zajebiście kurwa nie tak XD
@na_wieki_wiekow_Amen: Ja pie*dole. A potem dzieci używają niepoprawnych słów na nazywanie swoich narządów i przez to np. nie są rozumiane jak mówią, że ktoś je wykorzystuje. Cipka jest normalnym słowem doskonałym na określenie żeńskich narządów, wulgarna to może być w danym kontekście, a nie jako nazwa elementu ciała.
No ale po co nam edukacja seksualna ¯\_(ツ)_/¯
@na_wieki_wiekow_Amen: ogolnie nie wierze, w to, ale w takiej sytuacji wzialbym te mloda do auta i w 5 minut bylbym u braciszka, zajebalbym mu liscia a bratowej bym tak naublizał ze plakalaby przez pare dni
@RozkalibrowanaTurbopompa: ucząc dziecko anatomii można mówić choćby krocze, wagina.
Jakoś zdecydowanie wolę neutralne, medyczne słownictwo.
Ja rozumiem, że to normalne słowa ale nie w stosunku do małej dziewczynki i ze dziewczyna trochę przegięła ale to w sumie jest najmniejszy problem
@na_wieki_wiekow_Amen: niby to bait, ale jeśli nie to smutne w chuj.
Dzieci mają operacje "serca" czy operację "puk puk"?
Naprawdę to dla was nie brzmi wulgarnie jak się tak mówi nie o dorosłej osobie tylko o 7 latce?
@na_wieki_wiekow_Amen: nie. Prędzej nie powiedziałbym "srom"
@na_wieki_wiekow_Amen: nie wiem co gorsze? To czy mszczenie się do końca życia za udowodnienie prawdy?
@na_wieki_wiekow_Amen: pytanie do kobiet w jakim wieku wasze pipi zmienily sie w cipki? Jak przebiegala zmiana?
@Axoi twoja dziewczyna ma rację a ty lepiej dopilnuj swojego brata żeby zabrał mała do lekarza, GINEKOLOGAbo może mieć infekcje intymną i może to dla tej małej dziewczynki skończyć nawet bezpłodnością w dorosłości.
Normalna jesteś? Wiesz co będzie się działo u ginekologa jak lekarz powie "cipka". Boże, ale bym chciał być świadkiem takiej imby (⌒(oo)⌒)
@agaja: a "siusiak" Cię razi? Bo mnie wcale, podobnie jak "cipka", mimo że ani jedno ani drugie to nie jest medyczne słownictwo, ale dla mnie to są słowa neutralne, co zresztą potwierdza Słownik Języka Polskiego -
"siusiak" to potoczne określenie penisa
"cipka" to potoczne określenie waginy
I to nie są wulgaryzmy
@RozkalibrowanaTurbopompa: cipka mi się kojarzy negatywnie.
Może to kwestia regionu, bo znam wiele osób o podobnych zapatrywaniach na to słowo. ;)
Siusiak tak mi się nie kojarzy. Odpowiednikiem cipki bezie kutasik, fiutek.
znam jescze dla małych chłopców określenie "strażak" xD zawsze mnie rozbraja.
@agaja: xD
No ale rozumiem Cię, to może być faktycznie kwestia regionu / wychowania.
Mi się wydaje że po prostu cipka jest najlepszym potocznym określeniem, a jego "wulgarność" wynika tylko z tego że dorośli tak sobie ustalili. Brak jest dobrego innego słowa, które będzie potoczne a nie będzie medyczne, właśnie dla mnie "cipka" to odpowiednik "siusiaka".
Kiedyś widziałem zdjęcie strony jakiegoś katolickiego podręcznika dla dzieci w tym temacie, który dobrze obrazował ten problem:
"to, co chłopcy mają między nogami, nazywa się siusiak"
"to, co dziewczynki mają między nogami, dorośli nazywają po swojemu"
I weź tu bądź mądrą dziewczynką i to zrozum...
@na_wieki_wiekow_Amen: koniec końców prawdziwą cipką okazałeś się Ty stając po stronie rodziny w tym trywialnym sporze, na miejscu Twojej dziewczyny mocno zastanowiłbym się czy warto ładować się w takie bagno wiedząc, że mój facet zawsze będzie mamisynkiem
@RozkalibrowanaTurbopompa: żadne słowo nie jest magicznie samo z siebie wulgarne, to zawsze kwestia tego, że tak zostało uznane :)
Przecież są ludzie, którzy kurw, chujow, jebania i innych tego typu używają mocno swobodnie i nie uważają ich za wulgaryzmy, a zwykle słowa :)
@na_wieki_wiekow_Amen: proponuję rodzinny kompromis, od dziś mówcie na "pipi" o tak: "jama Jana Pawła" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja rozumiem, że to normalne słowa ale nie w stosunku do małej dziewczynki i ze dziewczyna trochę przegięła
@na_wieki_wiekow_Amen: Masz jebnietą rodzinę, a sam nie jesteś lepszy :)
@tulinka_kat: jak tylko widzę propagowanie takiego podejścia, to opadają mi ręce - "ustąp debilowi, bo przecież będzie obrażony". Przedstawiasz delikwentowi rzeczowy argument i swoje stanowisko - jeśli nie zgadza się z tym, to niech ginie, a Ty idziesz dalej przez życie, bo szkoda zdrowia i nerwów na marnowanie swojego czasu na towarzystwo dzbanów. Nieważne czy są rodziną/przyjacielem/kolegą.
@na_wieki_wiekow_Amen: zazwyczaj tylko przeglądam Mirko i się tu nie udzielam ale... To najbardziej chujowa zarzutka jaką widziałem. Musiałem się tym podzielić
@na_wieki_wiekow_Amen: Mam nadzieję, że poszliście z tym do lekarza a ten ani razu nie użył innego określenia niż pipi xD Bo jak to tak o dziewczynce normalnie mówić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@na_wieki_wiekow_Amen: @bslawek: @SweetStrawberry: dobrze że pizda nie powiedziała, wtedy to chyba by ją zlinczowali XDDDDDDDDD
pamiętam jak kiedyś był taki youtuber Damianero w jednym z filmików powiedział coś o starych ludziach w stylu :
- ze jak sie nie ma co robić, to trzeba komplikować i robić problemy z chuj wie czego XDDD
i dokładnie ten konflikt jest z dupy o jakieś gówno słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@agaja: Zdecydowanie stosunek do słowa „cipka” to kwestia rodzinna. Z tego co pamiętam to nie masz córki, więc może nie zgłębiałaś stosowanej nomenklatury.
no nie wiem porozmawiać z dziewczyną i ją próbować przekonać żeby ich przeprosiła czy jak?
@na_wieki_wiekow_Amen: rzuć ją, szkoda dziewczyny dla gościa co ma takie problemy i taką rodzinę :D
@sraniewbanienasniadanie: Młody chłopiec by powiedział "siusiak" i to jest odpowiednik słowa "cipka". Odpowiednikiem słowa "chuj" było by "pizda".
lepiej z taką informacją lepiej Ty zadzwoń
@na_wieki_wiekow_Amen: bez sensu, czemu niby? bo jest kobietą? to twoja rodzina, nie powinieneś nia nią zwalać. nie byłoby problemu wtedy
@oluchna: mając córkę na pewno bym tego słowa nie używała, więc płeć moich dzieci nie ma znaczenia :)
Nie trzeba mieć córki, by znać określenia, którymi ludzie uczą dzuewczynki nazywać narzady rozrodcze :)
@agaja: To z ciekawości co byś mówiła? Ja mam córkę i tak właśnie mówimy „cipka”. Wolę to niż infantylne określenia lub wargi sromowe, bo „srom” oznacza „wstyd”. Nie ma czego się wstydzić, tylko dumnie być kobietą.
@oluchna: Nie dokonałam jescze wyboru. Na razie rzeczywiście na pokładzie jeden kawaler, drugi się ładuje ;), więc problem bezpistednio jeszcze mnie nie dotyczy.
Ale słowo "cipka" jest dla mnie nacechowane wulgarnie i wiem, że jego na pewno używać nie będę
@na_wieki_wiekow_Amen: Twoja dziewczyna musiałaby nie mieć szacunku do siebie, żeby przepraszać za tę sytuację.
Jeśli zależy Ci na tej dziewczynie i uważasz, że warto o nią walczyć, to na Twoim miejscu zerwałbym kontakt z bratem i bratową, przynajmniej do momentu aż nie przeproszą z własnej, nieprzymuszonej woli. Tak zrobiłbym ja! Ale ja nie jestem konformistą. Nie namawiam Cię do podążania moją drogą. Sam musisz podjąć decyzję.
Jak myślicie, dorośnie i zrozumie czy to już przypadek nie do uratowania ?
#bekaztwitterowychjulek #bekazlewactwa